RAZORNA OLUJA OPUSTOŠILA GRAD NA ATLANTIKU! Crni bilans nevremena: Desetine nastradalih, vetar brzinom 150 km na sat nosio sve pred sobom! (VIDEO)

Autor:

Svet

17.12.2023

10:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako javljaju agencije, najmanje 13 ljudi stradalo je tokom oluje u Argentini koja je juče pogodila atlantsku obalu ove južnoameričke zemlje.

RAZORNA OLUJA OPUSTOŠILA GRAD NA ATLANTIKU! Crni bilans nevremena: Desetine nastradalih, vetar brzinom 150 km na sat nosio sve pred sobom! (VIDEO)

Foto: Printscreen/https://twitter.com/benidormgek, https://twitter.com/MundoEConflicto

Rojters prenosi da je to saopštio lokalni gradonačelnik.

Federiko Susbijeljes, koji je na čelu grada Baija Blanka, potvrdio je ovaj crni bilans u postu na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter).

 

 

Britanska agencija navodi da se taj grad nalazi u blizini južnog oboda pokrajine Buenos Ajres, jednog od regiona u Argentini koji su među najvećim proizvođačima žitarica.

 

 

Kabinet argentinskog predsednika Havijera Mileija izdao je saopštenje u kojem je izraženo saučešće porodicama žrtava, te savet meštanima da ostanu u svojim domovima, upozoravajući na razorne udare vetra koji prelaze 150 kilometara na sat.

 

 

On je kao razlog za to naveo udare vetra na tom području koji prelaze brzinu od 150 kilometara na čas.

Snažan grmljavinski sistem nastao je nad centralnim predelima Argentine, uz veoma jak orkanski vetar, grad i obilne pljuskove.

Oluja je bukvalno rušila sve pred sobom i pričinjena je ogromna materijalna šteta.

Na udaru snažnih oluja našao se i severoistični deo Argentine, ali i šire područje Buenos Arijesa.

Grmljavinske oluje karakteristična su pojava za ovo doba godine u Argentini, a neretko dolazi i do pojava superćelijskih oluja i tornada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading