''NJIHOVE ODRAMBENE POZICIJE SU RAZORENE''! Ruse na Krimu SRAVNILA megaoluja! (VIDEO)

Autor:

Svet

27.11.2023

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oluja je oprala rovove koje je ruska vojska iskopala na okupiranom Krimu, napisao je Anton Geraščenko na X-u.

''NJIHOVE ODRAMBENE POZICIJE SU RAZORENE''!  Ruse na Krimu SRAVNILA megaoluja! (VIDEO)

Foto: Printskrinj

Velika oluja Bettina koja je u nedelju poharala poluotok Krim na jugu Ukrajine navodno je, tako barem tvrde ukrajinski zvaničnici, uništila ruske morske obrambene linije, piše Newsweek.

Grčki meteorolozi prognozirali su da će oluja Bettina prouzrokovati valove visoke između osam i deset metara te da bi mogla izazvati i poplave.

- Krim je pogodila velika oluja - napisao je istočno evropski novinski portal Nexta na društvenoj mreži X te objavio nekoliko video snimaka kojima je potkrepio svoje tvrdnje, prenosi Jutarnji.hr. 

- Uraganski vetrovi koji su duvali brzinom od 40 kilometara na sat iz tla su čupali stabla i kidali krovove na zgradama. Poplavljene su brojne četvrti u gradu Jevpatoriji na zapadu Krima, a javni prevoz u Sevastopolju ne vozi. Oluja je stigla i do Rusije. Jaki vetrovi duvaju i u gradu Anapi na severnoj obali Crnog mora i Krasnodaru na jugu zemlje - utvrdila je Nexta.

Savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko utvrdio je na društvenoj mreži X da su u oluji nastradale obrambene strukture koje su Rusi izgradili na obalama Krima.

-Oluja je oprala rovove koje je ruska vojska iskopala na okupiranom Krimu - napisao je Geraščenko na X-u.

- Prema informacijama u krimskim medijima, voda je u Jevpatoriji uništila obrambenu liniju na obali, zgrade u kojima su boravili inženjeri te borbene pozicije - dodao je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova.

Nezavisni vojni analitičar H. I. Sutton takođe je na X-u objavio da je oluja poharala Krim te stanje pre oluje uporedio sa stanjem nakon nje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading