NISU ZNALI ŠTA IM SE SPREMA: Uhapšeno više od 1.700 krijumčara, policija ih u nikad većoj raciji hvatala i u KREVETU!

Autor:

Svet

16.12.2023

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budući da je jeftino i lako se može sakriti i transportovati, lako oružje postalo je standardna oprema krijumčara ali i onih koji ga koriste

NISU ZNALI ŠTA IM SE SPREMA: Uhapšeno više od 1.700 krijumčara, policija ih u nikad većoj raciji hvatala i u KREVETU!

Foto: www.profimedia.rs

Više od 1.700 osoba uhapšeno je u 10 azijskih zemalja u sklopu široke operacije protiv krijumčarenja ilegalnog vatrenog oružja, rekla je u petak međunarodna policijska organizacija Interpol u Lionu.

Oko 700 primeraka oružja, nekoliko stotina delova i više od 45.000 komada municije zaplenjeno je u prvoj kombinovanoj operaciji Interpola u Aziji, nazvanoj Operacija Okidač-plotun II (Operation Trigger-Salvo II).

Cilj operacije sprovedene između 13. i 24. novembra bio je da se poremeti prekogranično kretanje vatrenog oružja i utvrde veze između terorista, tradicionalnih grupa organizovanog kriminala i krijumčara oružja.

Krijumčari su hvatani na ulici, u automobilima, po restoranima i prodavnicama, pa čak i u krevetu na spavanju!

Budući da je jeftino i lako se može sakriti i transportovati, lako oružje postalo je standardna oprema takvih aktera u središnjoj, južnoj i istočnoj Aziji, rekao je Interpol,

To je zabeleženo u Pakistanu gde je pronađeno nekoliko stotina komada vatrenog oružja s delovima i municijom, uglavnom u pokrajinama na granici s Avganistanom.

Otkriće je dovelo do 614 hapšenja, novih istraga i boljeg uvida u rute koje kamioni iz Avganistana koriste kako bi prevozili oružje i municiju u Pakistan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading