KATASTROFA U KIJEVU: Najmanje 45 osoba povređeno, rakete pogodile DEČJU BOLNICU I VODOVOD!

Autor:

Svet

13.12.2023

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čak 18 osoba je hospitalizovano, uključujući i dvoje dece

KATASTROFA U KIJEVU: Najmanje 45 osoba povređeno, rakete pogodile DEČJU BOLNICU I VODOVOD!

Foto: Tanjug/AP

Najmanje 45 osoba povređeno je rano jutros u ruskom raketnom napadu na Kijev, a oštećene su neke zgrade, dečija bolnica i vodovod, rekli su ukrajinski zvaničnici.

Naveli su da je 18 osoba hospitalizovano, uključujući dvoje dece.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je sve rakete koje su bile ispaljene na Kijev rano jutros, ali ostaci projektila doveli su do povreda i oštećenja objekata, napisao je šef kijevske vojne administracije Serhij Popko.

Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko je rekao na svom Telegram nalogu da se stanari jedne zgrade evakuišu, a da hitne službe rade na gašenju nekoliko požara koji su izazvani padom krhotina projektila.

- Petoro ljudi je povređeno, a zgrade su oštećene krhotinama uništenih projektila u kijevskoj Dnjepopetrovskoj oblasti - rekao je gradonačelnik ukrajinske prestonice.

Gotovo istovremeno sa napadom, kijevska gradska vojna uprava objavila je uzbunu za vazdupšni napad za glavni grad Ukrajine.

Podsetimo, britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron rekao je da još ne može da navede tačan iznos koji će Velika Britanija izdvojiti za podršku Ukrajini 2024. godine, ali da je London rešen da nastavi da pruža Kijevu barem onoliko pomoći koliko je pružao tokom 2023. i 2022. godine.

Vrednost vojne pomoći koju je London poslao Kijevu iznosila je 2,3 milijarde funti (2,6 milijardi evra), a očekuje se da će u tekućoj godini dostići slične nivoe, prenose "RIA Novosti".

- Nemam brojke o tome koliko će novca biti obezbeđeno za 2024. Sve što mogu da kažem je da smo u potpunosti posvećeni daljoj podršci Ukrajine na istom ili čak višem nivou od dosadašnje - rekao je on u Domu lordova britanskog parlamenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading