NIZ EKSPLOZIJA U KIJEVU! Noć postala dan od projektila, ima povređenih!

Autor:

Svet

13.12.2023

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U glavnom gradu Ukrajine sinoć je došlo do niza snažnih eksplozija.

NIZ EKSPLOZIJA U KIJEVU! Noć postala dan od projektila, ima povređenih!

Foto: Tanjug/AP

Sinoć, oko jedan sat ujutru došlo je do snažnih eksplozija u Kijevu, a prema prvim izveštajima, povređeno je pet osoba, dok je niz zgrada oštećeno, prenela su za Rojters tri očevica.

Gradonačelnik Kijeva, Vitalij Kličko je rekao na svom Telegram nalogu da se stanari jedne zgrade evakuišu, a da hitne službe rade na gašenju nekoliko požara koji su izazvani padom krhotina projektila.

- Petoro ljudi je povređeno, a zgrade su oštećene krhotinama uništenih projektila u kijevskoj Dnjepopetrovskoj oblasti - rekao je gradonačelnik ukrajinske prestonice.

Gotovo istovremeno sa napadom, kijevska gradska vojna uprava objavila je uzbunu za vazdupšni napad za glavni grad Ukrajine.

Podsetimo, britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron rekao je da još ne može da navede tačan iznos koji će Velika Britanija izdvojiti za podršku Ukrajini 2024. godine, ali da je London rešen da nastavi da pruža Kijevu barem onoliko pomoći koliko je pružao tokom 2023. i 2022. godine.

Vrednost vojne pomoći koju je London poslao Kijevu iznosila je 2,3 milijarde funti (2,6 milijardi evra), a očekuje se da će u tekućoj godini dostići slične nivoe, prenose "RIA Novosti".

- Nemam brojke o tome koliko će novca biti obezbeđeno za 2024. Sve što mogu da kažem je da smo u potpunosti posvećeni daljoj podršci Ukrajine na istom ili čak višem nivou od dosadašnje - rekao je on u Domu lordova britanskog parlamenta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading