SKANDAL U POLJSKOM PARLAMENTU: Poslanik ugasio menore i izazvao evakuaciju!

Autor:

Svet

12.12.2023

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skandalozni incident u poljskom parlamentu

SKANDAL U POLJSKOM PARLAMENTU: Poslanik ugasio menore i izazvao evakuaciju!

Foto: Printscreen

U nedavnom događaju koji je šokirao javnost, poslanik poljskog parlamenta (Sejma) Gžegož Braun, član koalicije nacionalista i evroskeptika „Konfederacija“, izazvao je incident u zgradi parlamenta.

Foto: Printscreen

Braun uzeo aparat za gašenje vatre

 

Naime, Braun je upotrebio aparat za gašenje požara kako bi ugasio sveće na menori, jevrejskom svećnjaku koji se koristi tokom proslave Hanuke. Prema navodima lista „Gazeta viboršča“, Braun je izrazio svoje protivljenje paljenju sveća u poljskom Sejmu, nazivajući to činom „satanističkim“ i naređujući da se menora ugasi.

 

Reakcija i evakuacija



Nakon ovog skandaloznog čina, obezbeđenje zgrade parlamenta naredilo je evakuaciju ljudi, dok se hodnicima proširio dim od gašenja menore. Incident je izazvao ogorčenje među prisutnima, a pokušaji provetravanja zgrade su ubrzo usledili.

Republika

Foto: Printscreen

Skandalozno! Braun ugasio sveće

 

Reperkusije i javna reakcija



Ovaj incident izazvao je žestoku osudu širom sveta, pri čemu su mnogi istaknuti političari, verski lideri i predstavnici različitih organizacija osudili Braunovo ponašanje kao neprihvatljivo i uvredljivo. Takođe, javnost je burno reagovala na društvenim mrežama, osuđujući ovaj čin i izražavajući solidarnost sa jevrejskom zajednicom.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading