DOK JUŽNI FRONT GORI, UKRAJINA NA KOLENIMA! Situacija sve napetija: Rusi tuku bez milosti, gubici Kijeva poražavajući!

Autor:

Svet

12.12.2023

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruske snage su pojačale napade uzduž fronta nakon neuspeha velike ukrajinske letnje kontraofanzive, i to u trenutku kada je vojna pomoć zapada Ukrajini dovedena u pitanje,

DOK JUŽNI FRONT GORI, UKRAJINA NA KOLENIMA! Situacija sve napetija: Rusi tuku bez milosti, gubici Kijeva poražavajući!

Foto: Tanjug/AP

- Rusija je postigla „značajan napredak“ u regionu Zaporožja, na jugu delimično okupirane Ukrajine - izjavio je u utorak proruski guverner Jevgenij Balicki.

Ruske snage su pojačale napade duž fronta nakon neuspeha velike ukrajinske letnje kontraofanzive, u trenutku kada je zapadna vojna pomoć Ukrajini dovedena u pitanje.

- Naše jedinice su znatno napredovale severoistočno od Novopokrovke – napisao je Balicki na Telegramu.

Situacija je stalno napeta, ali naši momci ne samo da drže linije odbrane, već su se i postepeno popravljali - dodao je on.

Balicki je takođe rekao da je ukrajinska strana pretrpela "teške gubitke". Novopokrovka je selo koje se nalazi severoistočno od Robotina koje je u avgustu okupirala ukrajinska strana u nadi da će probiti zonu kroz koju će doći do Azovskog mora.

Ukrajinska strana je, pak, saopštila da je odbila ruske napade na pomenutom terenu, ne navodeći detalje. Ukrajinske odbrambene snage su potvrdile da se i dalje vode borbe u blizini Novopokrovke, Avdejevke i Bahmuta i na celom području Marinke i da se ukrajinske snage odupiru ruskim napadima.

Na severu, ukrajinska vojska je izvestila da je osujetila četiri ruska napada na Kupjansk i osam napada na Liman. Nakon ruske okupacije u septembru 2022, ove oblasti su vraćene pod kontrolu Kijeva. Herson, na jugu zemlje, koji je pod kontrolom Ukrajine od novembra 2022. godine, i dalje trpi rusko bombardovanje, piše Večernji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading