MAKRON ZABRINUT ZA NAROD U GAZI! Ide u Katar da pomogne u pregovorima za postizanje novog primirja između Izraela i Hamasa!

Autor:

Svet

02.12.2023

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik je pozvao Izrael da jasno razjasni svoje ciljeve prema Hamasu, ističući da totalno uništenje Hamasa, koje su podržali izraelski zvaničnici, nije izvodljivo.

MAKRON ZABRINUT ZA NAROD U GAZI! Ide u Katar da pomogne u pregovorima za postizanje novog primirja između Izraela i Hamasa!

Foto: Tanjug/AP

Francuski predsednik Emanuel Makron izrazio je veliku zabrinutost zbog obnavljanja nasilja u Pojasu Gaze i najavio svoju posetu Kataru kako bi pomogao u naporima za postizanje novog privremenog primirja između Izraela i Hamasa.

Na konferenciji za novinare na klimatskom samitu COP28 u Dubaiju, Makron je istakao da je situacija zahtevala udvostručenje napora kako bi se postigao trajni prekid vatre u Pojasu Gaze i oslobodili svi taoci.Francuski predsednik je pozvao Izrael da jasno razjasni svoje ciljeve prema Hamasu, ističući da totalno uništenje Hamasa, koje su podržali izraelski zvaničnici, nije izvodljivo.

Makron je ocenio da bi takav potez rezultirao dugotrajnim ratom od deset godina, naglašavajući da nema trajne bezbednosti za Izrael u regionu ukoliko se postigne po cenu života Palestinaca.Naglašavajući važnost mirnog rešenja, Makron je istakao da Francuska aktivno podržava napore ka postizanju trajnog mira u regionu, te da će lično doprineti ovim naporima posetom Kataru radi pregovora o privremenom primirju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading