IZRAELCI OVO NIKAKO NISU SMELI DA URADE! U napadu na Siriju poginula dva IRANSKA vojnika, Teheran PROKLJUČAO!

Autor:

Svet

02.12.2023

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranska revolucionarna garda objavila je na svom sajtu da su dva njihova vojnika ubijena tokom izraelskog vazdušnog napada na Siriju, prenosi AP.

IZRAELCI OVO NIKAKO NISU SMELI DA URADE! U napadu na Siriju poginula dva IRANSKA vojnika, Teheran PROKLJUČAO!

Foto: Tanjug/AP

Dva vojnika su bila na savetodavnoj misiji, prema navodima Garde, ali njihov rang i mesto smrti nisu poznati.

Sirijski državni mediji, citirajući neimenovanog vojnog zvaničnika, saopštili su da su izraelske vazdušne snage pogodile nekoliko oblasti na periferiji Damaska i da su udari napravili materijalnu štetu, ali da nema žrtava.

Sirijska opservatorija za ljudska prava, opozicioni ratni posmatrač sa sedištem u Velikoj Britaniji, izdala je saopštenje da su se u predgrađu Damaska, pogođenom vazdušnim napadima, “krile vojne snage koje sarađuju s libanskim Hezbolahom”, kao i da su dva sirijska civila i dva stranca poginula, dok je petoro povređenih.

Iranski zvaničnici od početka napada Izraela na Gazu upozoravaju da bi konflikt mogao da se proširi na druge regije i da najnovija dešavanja u Siriji mogu dovesti do povećanja tenzija između Irana i Izraela.

Sepahnjuz, veb-sajt iranske Islamske revolucionarne garde, objavio je u petak da je ubijen oficir Milad Hajdari.

Na istom sajtu je u nedelju objavljeno da je Megdad Mahgani, vojni savetnik ranjen u istom napadu, „dobio visok čin mučeništva“.

Izrael retko komentariše napade koje izvodi na Siriju, ali je u više navrata govorio da neće dozvoliti svom najvećem neprijatelju Iranu da proširi svoj otisak u zemlji.

U komentarima nakon štrajka u nedelju, izraelski premijer Benjamin Netanjahu je rekao: „Tražimo visoku cenu od režima koji podržavaju terorizam van granica Izraela. Predlažem da naši neprijatelji ne greše.”

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading