"OVO ĆE BITI KRATAK PREDAH, A ONDA NASTAVLJAMO BORBE": Izraelski ministar otkrio koliko će još trajati sukob u Pojasu Gaze

Autor: Tanjug

Svet

23.11.2023

21:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema njegovim rečima, čak i nakon završetka perioda intenzivnih borbi, biće mnogo operacija u kojima će jedinica Šajet 13 imati šta da radi.

"OVO ĆE BITI KRATAK PREDAH, A ONDA NASTAVLJAMO BORBE": Izraelski ministar otkrio koliko će još trajati sukob u Pojasu Gaze

Foto: Tanjug/AP

Izraelski ministar odbrane Joav Galant izjavio je danas da će, kada se završi privremeno primirje sa palestinskom militantnom grupom Hamas, vojska intenzivno nastaviti borbe još najmanje dva meseca.

- Ono što ćete videti u narednim danima je prvo oslobađanje talaca. Ovaj predah će biti kratak - rekao je Galant.

Obraćajući se trupama mornaričke jedinice komandosa Šajet 13, Galant je poručio da se tokom predaha pripreme za nastavak borbe, prenosi Tajms of Izrael.

- Ono što se od vas traži je da se tokom predaha organizujete, pripremite, istražite, dopremite oružje i spremite se za nastavak. Biće nastavka, jer treba da finaliziramo pobedu i da damo podsticaj za sledeće grupe talaca, koji će se vratiti samo pod pritiskom - rekao je izraelski ministar.

Prema njegovim rečima, čak i nakon završetka perioda intenzivnih borbi, biće mnogo operacija u kojima će jedinica Šajet 13 imati šta da radi, sve dok se ne ukloni vojna pretnja iz Pojasa Gaze.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading