AKO STE GADLJIVI NEMOJTE DALJE DA ČITATE: Doktori u TOTALNOM ŠOKU, tokom pregleda u debelom crevu pacijenta čuli ZUJANJE pa pronašli OVO! Fuj, užas!

Autor:

Svet

22.11.2023

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac iz Misurija ostavio je doktore u čudu nakon što su pronašli živu muvu kako zuji duboko u njegovim crevima.

AKO STE GADLJIVI NEMOJTE DALJE DA ČITATE: Doktori u TOTALNOM ŠOKU,  tokom pregleda u debelom crevu pacijenta čuli ZUJANJE pa pronašli OVO! Fuj, užas!

Foto: pixabay.com

Ovaj 63-godišnji pacijent je ove godine došao na rutinski pregled raka debelog creva gde su stavili kameru u creva, poznatu kao kolonoskopija.

Procedura je tekla normalno sve dok lekari nisu stigli do poprečnog debelog creva - oblasti na vrhu debelog creva - gde su pronašli potpuno netaknutu muvu.

 

Doktori su rekli da je “misterija” kako je insekt dospeo tamo, ali da bi to moglo biti zbog kontaminirane zelene salate koju je čovek pojeo dan pre zakazanog termina.

 

Pacijent je ispitivan nakon otkrića, ali je priznao da nema pojma kako je insekt ušao u njegovo telo. Nije osećao nikakve simptome.

Rekao je lekarima da je konzumirao samo čiste tečnosti dan pre kolonoskopije, koliko je potrebno za čišćenje crevnog trakta.

Veče pre 24-časovnog posta, pojeo je picu i zelenu salatu - ali je rekao da se ne seća da mu je muva bila u hrani.

U retkim slučajevima, muve su polagale jaja u voće i povrće koje je potom preživelo stomaknu kiselinu i izleglo se u crevima.

 

Lekari su pisali o slučaju, objavljenom u American Journal of Gastroenterology: “Ovaj slučaj predstavlja veoma redak kolonoskopski nalaz. ‘[To je] misterija o tome kako je netaknuta muva našla svoj put do poprečnog debelog creva.’”

 

Muve i njihove larve mogu zaraziti ljudsko crevo u stanju koje se medicinski naziva crevna mijaza.

Ovo se dešava kada neko konzumira hranu koja sadrži jaja i larve muva.

U retkim slučajevima, oni mogu preživeti kiselinu u želucu, a zatim infestirati creva, rastući i verovatno mutirajući u odrasle muve.

Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) kažu da neki zaraženi pacijenti nemaju nikakve simptome, ali drugi imaju bolove u stomaku, povraćaju i dijareju.

Nije bilo jasno koju hranu je čovek možda jeo a koja je bila zaražena crvima muva, ali je ranije ovo bilo povezano sa trulim bananama.

U slučaju prijavljenom 1980-ih, 12-mesečna devojčica u državi Vašington odvedena je lekarima nakon što je njena majka videla ‘crve koji se kreću’ u njenoj stolici. Ovo nije viđeno u stolici kod drugih članova porodice.

Istražitelji su utvrdili da je dete hranjeno prezrelim bananama koje su držane u žičanoj korpi u kuhinji koja je bila magnet za muve.

Doktori u Misuriju su rekli da je pronalazak “misterija”. Moguće je da larve insekata zaraze creva, što su pokazali prethodni slučajevi.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading