MISLILA DA IMA PROBLEM SA PROBAVOM, A ONDA JE DOŽIVELA SRČANI UDAR: Nedelju dana pre je imala OVE simptome, ni jedan nije prepoznala na vreme!

Autor: M.O.

Lifestyle

09.11.2023

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije ni slutila šta će se desiti.

MISLILA DA IMA PROBLEM SA PROBAVOM,  A ONDA JE DOŽIVELA SRČANI UDAR:  Nedelju dana pre je imala OVE simptome, ni jedan nije prepoznala na vreme!

Foto: Shutterstock

Nekada se bolest srca smatrala bolešću starosti, ali sada je jasno, da to i nije svaki slučaj. 

Kolika god da je danas  zabrinutos zbog rastućeg broja srčanih udara kod sve mlađih ljudi, mnogi nisu svesni simptoma. 

- Mislila sam da imam loše varenje, osim što je ovaj put bilo gore jer sam se i jako znojila - rekla je gospođa Šarme koji nije shvatila da ima srčani udar. 

Srećom, na vreme je prevezena u bolnicu, gde je ustanovljeno da ima potpuno začepljene arterije

Republika

Foto: Shutterstock

 

 

Ono što je najgore od svega jeste to, što gospođa Šarmen nije shvatala da ima srčani udar već je mislila da to ima veze sa tim šta je večerala prethodne noći, te je ignorisala simptome ceo dan, prenosi "Doctor NDTV". 

Većina ljudi povezuje srčani udar sa bolom u grudima i utrnulom levom rukom. Na medicinskom fakultetu vas uče o klasičnim Levinom znaku - gde pacijent stavlja stisnutu pesnicu na grudi kako bi opisao bol. 

Ako ste žena, starija osoba ili dijabetičar, velike su šanse da nećete imati klasičan bol, već neku varijaciju kao gospođa Šarme. 

Najvitnije je da znate tipične i manje tipične bolove zbog kojih treba da posetite najbližu bolnicu. 

Bol se najčešće opisuje kao nelagodnost, stezanje u grudima, pritisak, gušenje, zgaravica, gnedla u grlu...

Gospođa Šarme je kasnije priznala da je imala loše varenje sigurno nedelju dana, ali da bi bi sve to nestalo za 15-20 minuta. Tog dana nije prestalo već je bilo sve gore i neprijatnije. 

Sada je prošlo dve godine i sa lekovima ona živi veoma dobro i normalnim životom. U stvari sada je počela da trči i bavi se redovnim fizički aktivnostima. 

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading