FON DER LAJEN PROTIV PRISILNOG RASELJAVANJA PALESTINACA: Političko REŠENJE treba da se temelji na stvaranju izraelske i palestinske države

Autor:

Svet

18.11.2023

16:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ursula fon der Lajen je o aktuelnoj humanitarnoj krizi u Gazi razgovarala sa predsednikom Sisijem i zahvalila Egiptu na pomoći.

FON DER LAJEN PROTIV PRISILNOG RASELJAVANJA PALESTINACA: Političko REŠENJE treba da se temelji na stvaranju izraelske i palestinske države

Foto: Tanjug/AP

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen potvrdila je danas da se protivi prisilnom raseljavanju Palestinaca, nakon sastanka s egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom al-Sisijem u Kairu, u kontekstu rata između Izraela i Hamasa u Gazi.

- Razgovarala sam o aktuelnoj humanitarnoj krizi u Gazi s predsednikom Sisijem i zahvalila Egiptu na ulozi u pružanju i olakšavanju dostave humanitarne pomoći ugroženim Palestincima - napisala je Lajen na platformi Iks.

Ona je saopštila da sa egipatskim predsednikom složila da "ne može biti nasilnog preseljenja Palestinaca" i da političko rešenje treba da se se temelji "stvaranju dve države, izraelske i palestinske", prenose Agencije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

Komentari (1)

Loading
Džonko

20.11.2023 19:58

Da ceo pravdoljubivi svet, tu ne računam USA, EU, UK, AUSTRALIJU, JAPAN I zapadne sluge, nije osudio i reagovao protiv Izraelske neviđene osvete koja se pretvorila u masakr neviđenih razmera sa 5000 ubijene dece ova spodoba i isti kao ona (zapadni političari) ne bi se osvrnuli na sve nego bi i dalje skinuli kape ubicama i odobrili nastavak masakra....!!! Nisam siguran da i ovo sada nije manevar da smire domaću javnost pa da nastave dalje...!!! Našu Srbiju su bombardovali pod izgovorom "PREKOMERNE UPOTREBE SILE" I BEZ ODOBRENJA UN-a...A SADA PODRŽAVAJU IZRAEL I OVAJ MASAKR U GAZI... U B I C EEEE...!!!