SI ĐINPING OČISTIO SAN FRANCISKO: Građani u šoku, na ulici nema nijednog DILERA I BESKUĆNIKA! Za predsednika Kine Amerikanci imaju PREJAKU PORUKU

Autor:

Svet

13.11.2023

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Kine dolazi u posetu gradu koji nije na najboljem glasu u SAD kada je reč o bezbednosti

SI ĐINPING OČISTIO SAN FRANCISKO: Građani u šoku, na ulici nema nijednog DILERA I BESKUĆNIKA! Za predsednika Kine Amerikanci imaju PREJAKU PORUKU

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

Građani američkog grada San Franciska godinama su maštali o danu kada će bezbedno i mirno prošetati svakim od kvartova u nadi da im neće prići neki lokalni diler ili beskućnik.

Očajno stanje na ulicama preko noći se promenilo i to zbog posete kineskog predsednika Si Đinpinga.

Zbog dolaska lidera Kine vlasti San Franciska bukvalno su za manje od 24 časa “umile” grad do te mere da je građanima sad neprepoznatljiv. U pozitivnom smislu, naravno.

 

 

Beskućnici su prebačeni u druge delove grada u sklopu priprema za samit Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC), koji počinje danas i traje do 17. novembra.

Stanovnici i vlasnici kompanija pišu od jutros na društvenim mrežama kako je ovaj potez grada možda dobar za ovaj trenutak ali neće rešiti gotovo decenijski problem.

- Sve je samo ‘šarena laža’ da Kinezi vide kako je red u gradu. Predoziranja na ulici, trgovina narkoticima i beskućnici koji se broje u hiljadama, nešto su što će se vratiti čim Si ode kući - napisao je jedan stanovnik San Franciska na mreži X.

 

 

"Si, i kad se ovo završi, vrati se. Poseti nas ponovo. Što više budeš dolazio, grad će biti čistiji", šalili su se korisnici X-a.

Među učesnicima APEC-a biće i predsednik SAD Džo Bajden koji će se u sredu sastati s kineskim predsednikom Si Đinpingom, što je najavljeno u petak. Očekuje se da će događaj privući više od 20.000 posetilaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading