DA SE NAJEŽIŠ: Rusi objavili snimak testiranja nove strateške PODMORNICE! Testirane BALISTIČKE RAKETE, a rezultati su zapanjujući

Autor:

Svet

05.11.2023

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispaljivanje projektila odvijalo se sa podvodnog položaja

DA SE NAJEŽIŠ: Rusi objavili snimak testiranja nove strateške PODMORNICE! Testirane BALISTIČKE RAKETE, a rezultati su zapanjujući

Foto: youtube.com/news9live

Rusi su pokazali svetu kakvu novu stratešku podmornicu imaju.

Radi se o nuklearnoj podmornici “Car Aleksandar III” s koje su izvršena probna testiranja balističkih raketa “Bulava”, saopštilo je Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Prema pisanju ruskih medija, ispaljivanje projektila odvijalo se, kao i obično, sa podvodnog položaja. Rezultati su, kako pišu ruski mediji, bili zadivljujući.

- Bojeve glave projektila stigle su u naznačeno područje u planirano vreme - navodi se u izveštaju.

Kako je naglašeno, raketa je lansirana s područja Belog mora na poligon Kura na Kamčatki.

"Ovo lansiranje bilo je ujedno i završni element testiranja podmornice, nakon čega će biti donesena odluka o njenom prijemu u mornaricu", poručili su iz Ministarstva odbrane.

Podmornica Car Aleksandar III može da nosi  16 interkontinentalnih balističkih projektila "Bulava", a u okviru ruskih državnih projekata planirana je izgradnja četiri ovakve podmornice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading