ON MRZI ČOVEČANSTVO: Ilon Mask opleo po SOROŠU KAO NIKO I NIKAD PRE! Zemljotres na društvenim mrežama

Autor:

Svet

04.11.2023

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U skoro trosatnom razgovoru Mask je “opleo” po Soroševoj podršci progresivnim organizacijama i, kako kaže, “levičarskim političkim kandidatima”

ON MRZI ČOVEČANSTVO: Ilon Mask opleo po SOROŠU KAO NIKO I NIKAD PRE! Zemljotres na društvenim mrežama

Foto: Tanjug/AP,www.profimedia.rs

Ilon Mask ponovo je iskoristio priliku da u javnom program napadne milijardera i filantropa Džordža Soroša.

Mask je ponovio tezu da Soroš “iz temelja mrzi čovečanstvo”, a otkrio je i da je kupio Tviter koji se sada zove X, da bi ga spasao od krajnje levice.

U skoro trosatnom razgovoru Mask je “opleo” po Soroševoj podršci progresivnim organizacijama i, kako kaže, “levičarskim političkim kandidatima”.

- Po mom mišljenju, on fundamentalno mrzi čovečanstvo - rekao je.

Komentarisao je i Soroševo finansiranje lokalnih izbora, za koje kaže kako su verovatno najbolji način uticanja na politiku.

- On radi stvari koje nagrizaju strukturu civilizacije… Primetio je da je vrednost u lokalnim izborima mnogo veća nego u nacionalnim. Najmanja vrednost za novac je predsednička trka, sledeća najniža je trka za Senat, a sledi ona za Kongres. Jednom kad dođete do gradskih i državnih okružnih tužilaca ta vrednost izuzetno je dobra.

Soroš je shvatio da zapravo ne treba menjati zakone, samo treba promeniti način na koji se oni sprovode… Zato i pomaže u politici koju odobrava preko lokalnih funkcionera. On podupire progresivne okružne tužioce, čija je politika preblaga prema kriminalu. Radi stvari koje nagrizaju strukturu civilizacije, bira tužioce koji odbijaju da procesuiraju zločine. To je sad deo problema u San Francisku, Los Anđelesu i drugim gradovima. Pa zašto biste to učinili - poručio je Mask u dahu.

Kasnije u razgovoru objasnio je kako je kupio Tviter, firmu sa sedištem u San Francisku, jer nije hteo da ga više “kontroliše krajnja levica koja ima ‘nagrizajući‘ uticaj na društvo”.

- Centar San Franciska opustošen je kriminalom, zavisnošću o drogama i beskućništvom, grad izgleda kao zombi apokalipsa, a upravo je platforma (Tviter) propagirala filozofije koje su dovele do takvog ishoda. Ovo će možda zvučati melodramatično, ali brinuo sam se. To ima korozivan učinak na civilizaciju - izjavio je.

Izvršni direktor X-a takođe je rekao kako se “virus probuđenog uma” širi opasnom brzinom, a osudio je ograničenja koja su se uvodila zbog kovida, tvrdeći kako su ljudi “stavljeni na respiratore ubijeni tim istim respiratorima, a ne virusom”, rekao je Mask, prenosi Jutarnji.hr.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading