OPASNIJA JE OD NUKLEARNOG ORUŽJA, BIĆE NAJVEĆA SILA U ISTORIJI SVETA: Jezivo predviđanje Ilona Maska o prodoru VEŠTAČKE INTELIGENCIJE

Autor:

Razonoda

03.11.2023

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mask je uporedio AI sa duhom iz boce koji ispunjava svaku želju bez ograničenja

OPASNIJA JE OD NUKLEARNOG ORUŽJA, BIĆE NAJVEĆA SILA U ISTORIJI SVETA: Jezivo predviđanje Ilona Maska o prodoru VEŠTAČKE INTELIGENCIJE

Foto: Tanjug/AP

Veštačka inteligencija (AI) bi mogla da ostavi sve ljude bez posla, izjavio je najbogatiji čovek sveta Ilon Mask na događaju u zvaničnom sedištu britanske vlade Lankaster haus u Londonu.

- Teško je tačno reći kada, ali doći će trenutak kada posao neće biti potreban. Možete da radite zbog ličnog zadovoljstva, ali AI će biti u stanju da uradi sve. Ne znam da li se ljudi osećaju dobro ili loše zbog toga - rekao je Mask, prenosi CNBC.

Mask je uporedio AI sa duhom iz boce koji ispunjava svaku želju bez ograničenja.

- Ne postoji to besmisleno ograničenje od najviše tri želje, a to je i dobro i loše - istakao je najbogatiji čovek sveta.

Ilon Mask smatra da će jedan od glavnih izazova za ljude u budućnosti biti da pronađu smisao života.

Veštačka inteligencija će biti pametnija od najpametnijeg čoveka i ona ima potencijal da postane "sila koja će najviše narušiti postojeće stanje stvari u istoriji", dodao je on.

Mask je u više navrata upozoravao na pretnje koje veštačka inteligencija predstavlja za čovečanstvo, a jednom prilikom je rekao da bi AI mogla biti opasnija od nuklearnog oružja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading