BIZARNA NESREĆA! STARICU ODUVAO HELIKOPTER: Bila na parkingu bolnice, ona je jedna od više žrtava

Autor:

Svet

04.11.2023

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraga otkrila propuste u sigurnosti.

BIZARNA NESREĆA! STARICU ODUVAO HELIKOPTER: Bila na parkingu bolnice, ona je jedna od više žrtava

Foto: shutterstock

Jean Lagan(87) izgubila je život nakon nesvakidašnje nesreće na parkingu bolnice u Plimutu. Helikopter koji je upravo dovozio pacijenta oduvao ju je i ona je pala, udarila glavom i preminula od teških povreda.

Ovo je bila neuobičajena i uznemirujuća nesreća koja je pokazala da postoji opasnost na ovom mestu, a Jean je bila samo jedna od žrtava.

Naime, istraživanjem je utvrđeno da postoji više sigurnosnih propusta u pozicioniranju i vođenju helipada, što je dovelo do ove tragične smrti.


Prošle godine, 87-godišnjakinja je bila na parkiralištu sa svojom nećakinjom kada ju je udar vetra od elise helikoptera oduvao i ona je pala i udarila glavom. U istom incidentu, još jedna žena u 80-im godinama je povređena kada su je vrata auta udarila i slomila joj karlicu.

Srećom, ona se uspela oporaviti od povreda.

Ovaj tragičan događaj je pokazao da sigurnosni problemi bolničkih helipada moraju biti riješeni na nacionalnoj razini. Naime, istraživanja su pokazala da su se u prošlosti događali slični incidenti u bolnici, ali da ni jedna istraga nije pokazala da postoji opasnost, zbog čega nije bilo poduzeto ništa kako bi se to ispravilo.

Sigurnosni propusti na helipadu su doveli do ove tragične smrti, a istraživanja su pokazala da se slični incidenti događaju i u drugim bolnicama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading