BRITANAC RATOVAO NA KOSOVU, PA LIKVIDIRAN U UKRAJINI: Snajperista kog su Rusi ubili pre nekoliko meseci predosetio SVOJ KRAJ? (FOTO)

Autor:

Svet

02.11.2023

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova smrt dogodila se tokom misije nakon što se pridružio jedinici zapadnih dobrovoljaca u Ukrajini.

BRITANAC RATOVAO NA KOSOVU, PA LIKVIDIRAN U UKRAJINI: Snajperista kog su Rusi ubili pre nekoliko meseci predosetio SVOJ KRAJ? (FOTO)

Foto: facebook.com/Pezz Perryman

Britanski snajperista Kristofer "Pez" Periman (38), koji je službovao i na Kosovu, nastradao je u Ukrajini nakon što se dobrovoljno prijavio da se bori protiv Rusije.

Njegova smrt dogodila se tokom misije nakon što se pridružio jedinici zapadnih dobrovoljaca u Ukrajini, prema izveštaju Dejli mejla.

Prema navodima, Periman je imao predosećanje o svojoj sudbini, što je podelio na društvenim mrežama u aprilu, rečima:

- Čuvajte se starca u profesiji u kojoj muškarci umiru mladi.

Prvi put je otputovao u Lavov u zapadnoj Ukrajini ubrzo nakon početka rata u Ukrajini 24. februara.

 

 

Iako je prvobitno imao nameru da obučava ukrajinske trupe, odlučio je da se pridruži borbenim linijama na jugoistoku zemlje nakon što mu je komandant saopštio da je hitno potrebna borba.

Bio je deo jedinice stranih dobrovoljaca koji su se nedeljama borili zajedno sa trupama iz Ukrajine da brane vitalni most preko reke Južni Bug između Odese i Nikolajeva. Koristili su protivtenkovsko oružje koje je isporučila Velika Britanija kako bi uništili ruski oklop.

Po dolasku, pridružio se izviđačkom timu, a kasnije i bataljonu marinaca.

Sestra nastradalog vojnika je na društvenim mrežama napisala:

- Sinoć nam je srce slomljeno, naš svet je razbijen. Izgubili smo Peza Perimana. Umro je kao pravi heroj, boreći se u ratu koji nikada nije bio njegov. Mislim da mi kao porodica ovo nikada nećemo preboleti. Otišao je u Ukrajinu da pomogne drugima i to ga je koštalo života.

Druga osoba je napisala:

- Pravi džentlmen i bez sumnje oličenje "najboljih Britanaca" koji se bore iz pravih razloga u stranoj zemlji. Sada večiti heroj.

 

 

Britanski dobrovoljac, poreklom iz Njukasla na Tajnu, radio je kao obezbeđenje.

Nakon invazije na Ukrajinu, Periman, koji je prethodno služio u Iraku i na Kosovu i Metohiji, odlučio je da napusti posao i pridruži se ratu.

Godine 2022., Periman se vratio u Veliku Britaniju nakon što je bio povređen, ali se ponovno vratio u Ukrajinu i pridružio se drugoj jedinici zapadnih dobrovoljaca koji su učestvovali u misijama duž reke Dnjepar.

U prošlogodišnjem obraćanju, Periman je izrazio ogorčenje kad je video kako ruske snage gađaju civile.

Najmanje 11 britanskih državljana izgubilo je živote u borbama u Ukrajini. U avgustu, britanski dobrovoljac Semjuel Njui (22) poginuo je boreći se zajedno sa ukrajinskim snagama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

05.11.2023 20:44

Ko je još video od anglosaksonca,, čoveka"! Išao je da zadovolji svoju žedj za tudjom krvlju. Šta je tražio to je i dobio. Smrad!