TRAMP JEZIVO PONIZIO ORBANA, NASTAO HAOS! Kad je završio sa Mađarima, krenuo na Erdogana: Da li je neko ikada čuo za njega?! (VIDEO)

Autor:

Svet

30.10.2023

06:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čini se da je bivši američki predsednik Donald Tramp pomešao lidere Turske i Mađarske u predizbornom govoru u Nju Hempširu u ponedeljak

TRAMP JEZIVO PONIZIO ORBANA, NASTAO HAOS! Kad je završio sa Mađarima, krenuo na Erdogana: Da li je neko ikada čuo za njega?! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Bivši američki predsednik Donald Tramp izazvao je pažnju javnosti kada je, tokom svog predizbornog govora u Nju Hempširu, nespretno pomešao lidere Turske i Mađarske. Tramp se izvinio Viktoru Orbanu, mađarskom premijeru, umesto da se obrati Redžepu Tajipu Erdoganu, predsedniku Turske, i tako izazvao iznenadjenje i šaljivo komentiranje među slušaocima.

U svom govoru, Tramp je izjavio: "Postoji čovek, Viktor Orban, da li je neko ikada čuo za njega? On je verovatno jedan od najjačih lidera bilo gde na svetu. On je lider Turske." Međutim, ovaj komentar je netačan, jer je Viktor Orban premijer Mađarske, dok je Redžep Tajip Erdogan predsednik Turske. Dodatno, Tramp je pogrešno tvrdio da Orban ima "front" sa Rusijom, iako ni Turska ni Mađarska nemaju direktnu granicu sa Rusijom.

 

 

Ova lapsus izazvao je zanimanje jer je Tramp ranije hvalio Orbana, koji je poznat po svojim stavovima o migraciji i upravljanju koje je opisao kao "neliberalnu demokratiju." Orban je takođe podržao Trampovu predsedničku kampanju 2016. godine i bio prvi evropski lider koji je to učinio.

Pored nespretnog mešanja lidera i zemalja, Tramp je nastavio sa svojim političkim govorom, pozivajući na povratak i ponovno osvajanje veličine Amerike, kako je naglasio u svom govoru.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading