ŠOK ZA UKRAJINU, ŠOK ZA BRISEL: Čim je zaseo u fotelju, premijer Slovačke poslao BRUTALNU PORUKU, dva puta rekao NE! UKRAJINA I EU se TRESU OD BESA!

Autor:

Svet

26.10.2023

15:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Robert Fico, novoimenovani slovački premijer, poznat je po svom stavu prema Ukrajini i Rusiji. Fico se protivi sankcijama protiv Rusije i tvrdi da podrška Ukrajini koju predvodi NATO podriva nacionalni suverenitet.

ŠOK ZA UKRAJINU, ŠOK ZA BRISEL: Čim je zaseo u fotelju, premijer Slovačke poslao BRUTALNU PORUKU, dva puta rekao NE! UKRAJINA I EU se TRESU OD BESA!

Foto: www.profimedia.rs

On je izjavio da sankcije ništa nisu promenile u ruskoj politici. Fico je takođe obećao da će zaustaviti vojnu pomoć Ukrajini i veto na “besmislene” sankcije EU protiv Rusije.

Fico je to izjavio danas tokom samita Evropske unije, prenose slovački mediji. Fico, koji je u sredu četvrti put imenovan za premijera, rekao je pred parlamentarnim odborom da neće podržati vojnu pomoć Ukrajini, prenosi SLOVAČKI Dennik N.

"Svi vidimo da nema vojnog rešenja", rekao je Fico.

Kada je reč o sankcijama Rusiji, Fico je naglasio da neće glasati za bilo kakve mere dok ne proceni njihov uticaj na Slovačku. Ovo je u skladu sa njegovim stavom da sankcije štete EU i Rusiji, a pomažu Sjedinjenim Državama.

Fico, lider stranke Smer-S SD, četvrti put je imenovan za premijera i položio je zakletvu pred slovačkom predsednicom Zuzanom Čaputovom. Njegov povratak na vlast mogao bi potencijalno ugroziti jedinstvo Evrope po pitanju Ukrajine.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Robert Fico, premijer Slovačke, protivi se sankcijama protiv Rusije iz nekoliko razloga:

Uticaj na Slovačku: Fico je izjavio da neće glasati za sankcije protiv Rusije dok ne vidi analize njihovog utjecaja na Slovačku. On smatra da većina sankcija šteti Slovačkoj.

Nedostatak promene: Fico tvrdi da sankcije nisu promenile rusku politiku.

Podrška Sjedinjenim Državama: Prema Ficu, sankcije štete EU i Rusiji, a koriste Sjedinjenim Državama.

Nacionalni suverenitet: Fico se protivi sankcijama koje podriva NATO jer veruje da one podrivaju nacionalni suverenitet.

Fico je izjavio da ljudi cene njegovu suverenu spoljnu politiku i da se usuđuje reći stvari koje se razlikuju od preovlađujućih stavova.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading