PALESTINOM SE VIJORI SLOVENAČKA ZASTAVA: Povod je najvažniji mogući za ovaj narod

Autor:

Svet

04.06.2024

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija je prethodno blokirala vanrednu sednicu skupštine

PALESTINOM SE VIJORI SLOVENAČKA ZASTAVA: Povod je najvažniji mogući za ovaj narod

Foto: Tanjug/Paul Bersebach/Orange County Register via AP

Slovenačka narodna skupština je danas na vanrednoj sednici podržala odluku vlade o priznanju Palestine kao nezavisne i suverene države, prenosi slovenačko Delo.

Za priznanje je glasalo 52 od 53 prisutnih poslanika, niko nije bio protiv, a ovom odlukom Slovenija je postala 147. članica Ujedinjenih nacija koja je priznala Palestinu.

Opozicija je prethodno blokirala vanrednu sednicu skupštine.

U ponedeljak se pojavila informacija da će Slovenija odložiti priznavanje Palestine zbog toga što opoziciona Slovenačka demokratska stranka traži referendum o ovom pitanju.

SDS je tokom plenarne sednice ponovo podneo predlog za raspisivanje savetodavnog referenduma pre glasanja o priznanju Palestine, ali je vladajuća koalicija je taj predlog odbila na vanrednoj sednici parlamenta.

Inače, propalestinski demonstranti postavili su oko 20 šatora ispred gradske kuće Los Anđelesa i istakli palestinske zastave i transparente sa sloganima poput ''Oslobodite Palestinu'' i ''Oslobodite Gazu''.

Policijska uprava Los Anđelesa saopštila je da prati sve nedozvoljene demonstracije, a za sada nema uhapšenih niti je bilo sukoba, prenosi Ej-Bi-Si (ABC).

Pre nego što je prošlog meseca počela letnja pauza, u univerzitetskim kampusima u SAD uhapšeno je više od 3.000 učesnika demonstracija podrške Palestincima u Gazi, uključujući demonstrante u kampusima Kalifornijskog univerziteta u Los Anđelesu, San Dijegu i Irvinu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading