PODRŽAVA TEROR HAMASA! Izraelci zaratili sa Gretom Tunberg, a za sve je kriv OVAJ NJEN KOMENTAR na mrežama

Autor:

Svet

22.10.2023

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktivisti iz Tel Aviva i drugih gradova ujedinjeno su objavili pismo u kojem se napada stav mlade koleginice sa Zapada koja, prema njihovom mišljenju, ne gleda realno na situaciju na Bliskom istoku

PODRŽAVA TEROR HAMASA! Izraelci zaratili sa Gretom Tunberg, a za sve je kriv OVAJ NJEN KOMENTAR na mrežama

Foto: Profimedia

Grupa od 100 izraelskih ekoloških aktivista potpisala je otvoreno pismo Greti Tunberg u kome je osuđuju jer je izrazila "solidarnost sa Palestinom i Gazom".

Potpisnici su naveli da su njeni tvitovi i postovi „užasavajuće jednostrani, loše informisani, površni i u potpunoj suprotnosti“ sa njenom sposobnošću da ide duboko u detalje kompleksnih pitanja.

- Misliš li da Hamas predstavlja ljudska prava i slobodu? Razmisli ponovo - piše u pismu.

- U subotu 7.oktobra brutalni masakr se dogodio u Izraelu. Do sada smo izbrojali 1.400 tela beba, dece, žena i muškaraca. Svi brutalno ubijeni, živi spaljeni, maltretirani pre smrti, teroristi su upali u njihove kuće, na muzički festival i nasumice na ulice - stoji u pismu.

Navodi se takođe da su ljudi zarobljeni i odvedeni kao taoci, uključujući devetomesečne bebe, stare i ljude ozbiljno obolele, bez lekova kao i one sa posebnim potrebama dok se mnogi još uvek vode kao nestali.

Greta je u međuvremenu izbrisala fotografiju na kojoj su ona i još tri žene sa transparentima, na kojima su ispisane poruke podrške Palestini i Gazi i igračka hobotnica koja se ponekad koristi kao antisemitsko obeležje i zatim je zamenila je sličnom slikom.

Ona je u subotu napisala na platformi Iks (bivši Tviter) da se podrazumeva, da je protiv užasnih napada Hamasa.

- Naravno da sam protiv svake vrste diskriminacije i da osuđujem antisemitizam u svim oblicima. O tome se ne može raspravljati. Zato sam obrisala poslednji post - navela je Tunberg.

Portparol izraelske vojske Arije Šaruz Šalikar rekao je za "Politiko" da ko god se u budućnosti na bilo koji način bude identifikovao sa Tunberg, podržavaće teror.

Portparol je ocenio da to što se Tunberg sada solidariše sa Gazom, a da ne kaže ni reč o masakrima nad Izraelcima, pokazuje da ona zapravo nije naklonjena Palestincima, vec da briše teror Hamasa kao da ne postoji.

Tunberg je napisala na Instagramu da "svet treba da progovori i pozove na hitan prekid vatre, pravdu i slobodu za Palestince i sve pogođene civile".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading