SVI NA IZRAEL: Oglasio se Fatah, zagovara se masovni štrajk ali i nešto MNOGO GORE od toga

Autor:

Svet

21.04.2024

15:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Hebronu, na severu Zapadne obale, izraelski vojnici ubili su u nedelju ujutro dvojicu Palestinaca jer su, kako tvrdi IDF, Palestinci napali izraelske vojnike na kontrolnom punktu

SVI NA IZRAEL: Oglasio se Fatah, zagovara se masovni štrajk ali i nešto MNOGO GORE od toga

Foto: Tanjug/AP

Palestinski pokret Fatah pozvao je danas palestinsko stanovništvo na Zapadnoj obali da stupi u generalni štrajk i da "eskalira nasilne akcije protiv Izraela", zbog nedavnih operacija Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) u Tulkarmu u toj palestinskoj enklavi, kao i u Pojasu Gaze, preneli su izraelski mediji.

Istovremeno, palestinski pokret Hamas je u znak odgovora na masakr u kampu Nur-al-Šamsu u Tulkarmu, na svom zvaničnom Telegram nalogu ponovio pozive na mobilizaciju palestinskog naroda i "jačanje nasilnog otrpora zločinačkoj cionističkoj okupaciji u svim oblastima konfrontacije na Zapadnoj obali i u Jerusalimu", prenosi Džeruzalem Post.

Očevici navode da na ulicama Ramale na Zapadnoj obali u nedelju ujutro gotovo i nije bilo ljudi, a da su radnje bile zatvorene.

U Hebronu, na severu Zapadne obale, izraelski vojnici ubili su u nedelju ujutro dvojicu Palestinaca jer su, kako tvrdi IDF, Palestinci napali izraelske vojnike na kontrolnom punktu.

Jedan Palestinac, vozač hitne pomoći, poginuo je u subotu tokom evakuacije osoba povređenih u napadu nasilnih jevrejskih doseljenika, a istog dana najmanje 12 Palestinaca je poginulo tokom odvojenog incidenta na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštile su u subotu palestinske vlasti u okupiranoj enklavi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading