UBIO TRUDNU ŽENU, POBEGAO IZ ZATVORA PA SE KRIO U DŽUNGLI: Ramon se PREDAO posle 22 godine, njegova priča je izazvala SENZACIJU

Autor:

Svet

21.10.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ramon Anhel Abregu je napao svoju partnerku, u sedmom mesecu trudnoće, koja je uspela da se skloni u privatnu kliniku. Uprkos tome, uspeo je da je pronađe i u jednoj od soba ubio ju je sa četiri hica.

UBIO TRUDNU ŽENU, POBEGAO IZ ZATVORA PA SE KRIO U DŽUNGLI: Ramon se PREDAO posle 22 godine, njegova priča je izazvala SENZACIJU

Foto: Printscreen/Twitter

U februaru 2001. godine, pobegao je iz zatvora i nestao u gustoj džungli Čako Saltenjo, gde je živeo skoro 22 godine, neprimećen od sveta. Njegova priča izazvala je senzaciju kada se ponovo pojavio u javnosti nakon isteka zastarelosti njegovog zločina.

 

Abregu je bio osuđen za ubistvo svoje trudne supruge Eve Falkon u januaru 2000. godine. Abregu je napao svoju partnerku, u sedmom mesecu trudnoće, koja je uspela da se skloni u privatnu kliniku. Uprkos tome, uspeo je da je pronađe i u jednoj od soba ubio ju je sa četiri hica. Sud ga je proglasio krivim za femicid, namerno ubistvo iz rodnih motiva, i osudio ga na 20 godina zatvora. Međutim, nekoliko meseci nakon presude, uspeo je da pobegne u Čile, iskoristivši bezbednosne propuste u zatvoru.

Njegovo odsustvo nije primećeno sve do pola dana nakon bega, a zatim je uspeo da izbegne hapšenje decenijama. Živeo je u severnoj provinciji Argentine, sklonjen od očiju javnosti, u divljini džungle. Kako je uspeo da preživi toliko dugo u takvim uslovima ostaje misterija, a javnost je ostala u čudu nad njegovom sposobnošću da se sakrije od pravde.

Nakon 22 godine skrivanja, Abregu se nedavno pojavio i prešao četiri granična prelaza, dva u Argentini i dva u Čileu, bez ikakvih identifikacionih dokumenata. Lokalni list Klarin izvestio je o njegovom povratku u Ognjenu zemlju, arhipelag na jugu Argentine.

 

Sada se suočava sa pravdom jer je zastarelost njegovog zločina istekla. Njegov advokat je potvrdio da je Abregu dovoljno dugo ostao u bekstvu, tačno 20 godina, koliko je potrebno da zastarelost stupi na snagu. Ipak, njegovo puštanje na slobodu nije automatsko. Tužilaštvo istražuje pravne aspekte slučaja, a Abregu se trenutno nalazi u pritvoru u Rio Grandeu dok se njegova odbrana bori za njegovu slobodu.

Ova neobična priča podseća na druge slučajeve preživljavanja u divljini, kao što je nedavni primer četvoro dece koji su preživeli 40 dana u džungli nakon pada aviona. Abreguova priča ostaje misterija, ali njegov iznenadni povratak u civilizaciju nakon dve decenije provedenih u džungli izaziva nevericu.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading