UZNEMIRUJUĆI SNIMAK! HAMAS SE SNIMAO SA OTETOM IZRAELSKOM DECOM: Teroristi ljuljaju bebe i drže oružje u rukama! (VIDEO)

Autor:

Svet

14.10.2023

19:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izgledaju kao da se igraju sa decom u nečemu što izgleda kao tipična kuća u predgrađu.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK! HAMAS SE SNIMAO SA OTETOM IZRAELSKOM DECOM: Teroristi ljuljaju bebe i drže oružje u rukama! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Hamas je objavio uznemirujući video koji prikazuje naoružane muškarce kako se igraju sa kidnapovanom izraelskom decom i bebama i drže ih u rukama u očiglednom pokušaju da zavrti naraciju o tome kako se teroristička grupa odnosi prema zarobljenicima.

Na snimku se vidi izvestan broj neidentifikovanih muškaraca u uniformama i taktičkim prslucima koji izgledaju kao da se igraju sa decom u nečemu što izgleda kao tipična kuća u predgrađu.

U jednom segmentu, starije dete, ne starije od 5 godina, sedi u krilu jednog od svojih otmičara dok terorista polako ljulja bebu, a na obližnjem stolu se jasno vidi jurišna puška.

U jednom trenutku drugi militant drži bebu u jednoj ruci dok drugom drži automatsko oružje. Sva lica odraslih su zamagljena na snimku.

Pri kraju snimka, muškarac koji nosi zelenu traku za glavu drži po jedno dete u svakoj ruci i direktno se obraća kameri na arapskom.

Kada su u pitanju ratni zločini, oni koji uključuju decu smatraju se posebno nečuvenim u međunarodnoj zajednici.

UN su identifikovale otmicu dece u ratu kao jedno od svojih šest „teških prekršaja“ koje međunarodna organizacija osuđuje zajedno sa zverstvima poput napada na bolnice ili škole i regrutovanja dece vojnika.

Izrael je u petak počeo da baca hiljade letaka u Gazu, moleći građane da „odmah odu“, dok je Hamas pozvao stanovnike da ne poštuju naređenja.

Izrael je uputio upozorenje za masovnu evakuaciju do 1,1 miliona Palestinaca iz severnog pojasa Gaze uoči potencijalne kopnene invazije na Hamasu.

U međuvremenu, Hamas je odbacio upozorenje, poručivši građanima da „ostanu nepokolebljivi u svojim domovima“ i da „čvrsto stoje pred ovim odvratnim psihološkim ratom“.

Veruje se da je Hamas zarobio najmanje 150 talaca tokom subotnjeg iznenadnog napada na Izrael i odveo ih u Gazu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading