BOLNI, TEŠKI MOMENTI... Počasni konzul Srbije u Izraelu se oglasio o kidnapovanom unuku Dušana Mihaleka i RANJENOM SRPSKOM TURISTI!

Autor:

Vesti

09.10.2023

10:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U invaziji palestinskog Hamasa na Izrael, broj mrtvih se meri stotinama, dok su hiljade ljudi povređene i proterane. Tel Aviv je u međuvremenu pokrenuo odmazdu, a sukob je dodatno zakomplikovan uključenjem Hezbolaha, vojne organizacije koja, prema procenama bezbednosnih stručnjaka, raspolaže sa velikim brojem raketa.

BOLNI, TEŠKI MOMENTI... Počasni konzul Srbije u Izraelu se oglasio o kidnapovanom unuku Dušana Mihaleka i RANJENOM SRPSKOM TURISTI!

Foto: Ap, BN Tv

O stanju ranjenog Srbina u napadima Hamasa, ali i o srpskim turistima u Izraelu govorio je Aleksandar Nikolić, počastni konzul Srbije u Izraelu.

- Radili smo veoma predano na spiskovima naših građana. Prednost su imali hodočasnici, turisti, studenti na postdoktorskim i doktorskim studijama, sportisti. Urađen je jedan veliki posao i mnoge moćnije zemlje nisu ovako odreagovale kao mi - kaže Nikolić za "Blic TV".

Situacija na terenu menja se iz sata u sat, ističe počasni konzul Srbije u Izraelu.

- Od prvobitnih 21 žarišta, 6 je još uvek aktivno u gradiću Zderot, interesantno u njegovoj industrijskoj zoni jedna ulica se zove Beogradska ulica. Tu se još uvek vode borbe i u još 5 džepova, bliže tromeđi sa Egiptom - kaže Nikolić.

Prema njegovim rečima, za sada se govori o 700 osoba poginulih i oko 2.000 ranjenih, a oko 150 Izraelaca je kidnapovano. Kada su u pitanju naši državljani, ranjeni Srbin oseća se dobro, kaže Nikolić.

- Imamo jednog lakše ranjenog, koji je bio kvalitetno tretiran i oseća se dobro - kaže Nikolić.

On se osvrnuo i na nestanak unuka Duška Mihaleka.

Govorimo o teškim, bolnim momentima, velike brige i solidarnosti. Svi pokušavamo da dođemo do informacija našeg bliskog prijatelja, uvaženog muzikologa, gospodina Duška Mihaleka. Kada govorimo o potomcima, nisu svi potomci državljani Republike Srbije, ali to ne narušava našu nadu da pokušamo da saznamo šta se dešava, situacija ovde je zaista izuzetno tegobna, mučna i nadasve bolna - zaključio je Nikolić za "Blic TV".
 

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sumljivo

09.10.2023 12:25

Meni ovo liči na neku užasnu pogodbu i velike migracije. Ko će u migraciju i gde, ostaje da se vidi za kratko vreme. Neko će i u Ukrajinu? Da vidimo! Izraelu, priprema ovakve akcije ne bi promakla!