SVETSKI STRUČNJACI ZA LOBIRANJE U BEOGRADU: Međunarodni skup u Narodnoj skupštini!

Autor:

Vesti

09.10.2023

10:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Međunarodni stručnjaci za lobiranje okupili su se u Beogradu.

SVETSKI STRUČNJACI ZA LOBIRANJE U BEOGRADU: Međunarodni skup u Narodnoj skupštini!

Foto: ST/Dragan Kadić

U doba brzih tehnoloških i geopolitičkih promena značaj strateškog lobiranja i transparentnosti je u porastu. Da bi istražili ove ključne teme, međunarodni stručnjaci okupili su se na međunarodnoj konferenciji pod nazivom "Strateško lobiranje i transparentnost u 21. veku" u Narodnoj skupštini Srbije.

Konferenciju je otvorio Đorđe Milićević, ministar u Vladi Srbije, a među učesnicima su bili prof. dr Alberto Bitonti, profesor u Italiji, Švajcarskoj i na Univerzitetu Jejl u SAD, Nenad Vuković, predsednik Društva lobista Srbije, prof. dr Ana Bovan, dekan ESEM biznis škole, dr Uglješa Mrdić, poslanik u Skupštini Srbije, Mihael Cigler, predsednik Udruženja za zakonito lobiranje Slovenije, Marija Rosa Rotondo, predsednica PACE (Španija)...

Kako je poručio Nenad Vuković, konferencija je bitan deo napora da se istakne značaj zakonitog i transparentnog lobiranja, posebno u kontekstu Srbije i aktuelnog trenutka.

- Uvereni smo da je transparentnost i integritet procesa lobiranja od suštinskog značaja za izgradnju odgovorne političke i ekonomske klime u Srbiji - naveo je, između ostalog, Vuković. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading