HAMAS KORISTI IZRAELSKU DECU KAO ŽIVI ŠTIT? Najnoviji snimci iz Gaze otkrivaju ZASTRAŠUJUĆE scene, ceo svet u šoku (VIDEO)

Autor:

Svet

13.10.2023

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S obzirom da identitet dece sa snimka još nije potvrđen, ostaje nejasno da li su njihovi roditelji među onima koji su poginuli kada su mališani oteti.

HAMAS KORISTI IZRAELSKU DECU KAO ŽIVI ŠTIT? Najnoviji snimci iz Gaze otkrivaju ZASTRAŠUJUĆE scene, ceo svet u šoku (VIDEO)

Foto: Twitter

Hamas je objavio nove snimke koji navodno prikazuju izraelsku decu koju su kidnapovali tokom svoje ubilačke operacije na jugu Izraela u subotu.

Video, koji je postavljen na Hamasov telegram kanal, imao je opis: "Borci Hamasa, pokazuju saosećanje prema deci tokom bitke za Kibuc Holit prvog dana Operacije Al-Aksa."

Tokom napada Hamasa na Kibuc Holit, trinaest Izraelaca je ubijeno.

S obzirom da identitet dece sa snimka još nije potvrđen, ostaje nejasno da li su njihovi roditelji među onima koji su poginuli kada su mališani oteti.

Izraelski medijski izvori su izvestili u petak da se čini da snimci iz nedavnog Hamasovog videa pokazuju da je ova teroristička organizacija vratila izraelsku decu nazad u Gazu.

Video se sastoji od niza kratkih klipova za koje Hamas tvrdi da prikazuju njihove članove kako pokazuju "saosećanje", navodi Džeruzalem post.

 

 

U prvom klipu, član Hamasa stavlja zavoj oko noge malog deteta. U narednim klipovima, muškarci u vojnim uniformama, naoružani automatskim puškama, nose malu decu, tapšu ih po leđima i razgovaraju s njima.

U klipu u kojem se vidi terorista kako ljulja malo dete u kolicima, dete se čuje kako plače.

Poslednji klip uključen u video prikazuje nasmejano dete koje drži čašu vode.

Na engleskom jeziku, čovek govori detetu: "reci 'bismilah' (u ime Allaha)". Dete ponavlja "bismilah".

- Jalah, pij - čovek govori detetu.

Dete zatim uzima gutljaj.

Video se zatim proširio po izraelskim nalozima na društvenim mrežama. Aktivistkinja Emili Šrader ga je postavila sa opisom: "Nije užasavajuće, ali jedan od najodvratnijih snimaka ove celokupne situacije. Gadljivi divljaci iz Hamasa otimaju izraelsku decu sa juga."

Aktivista i uticajna ličnost na društvenim mrežama, Hananja Naftali, takođe je primetio: "Hamas objavljuje snimke svojih boraca koji koriste izraelsku decu kao ljudske štitove u Gazi."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Jeti

13.10.2023 23:25

DA SE HAMAS UNISTI ! ZLO SVETA !