TRAGEDIJA NA GRANICI SA SRBIJOM! Dvoje mrtvih, šestoro povređenih - krijumčar ih odveo u smrt!

Autor:

Svet

12.10.2023

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se dogodila u blizini Kiškunmajše, a prema izveštaju policije, automobil sa francuskim tablicama, kojim je upravljao krijumčar.

TRAGEDIJA NA GRANICI SA SRBIJOM! Dvoje mrtvih, šestoro povređenih - krijumčar ih odveo u smrt!

Foto: youtube.com/printscreen

Dve osobe su poginule, a šest je povređeno na jugu Mađarske, blizu granice sa Srbijom, kada je automobil koji je prevozio migrante udario u drvo i prevrnuo se, saopštila je mađarska policija.

Nesreća se dogodila u blizini Kiškunmajše, a prema izveštaju policije, automobil sa francuskim tablicama, kojim je upravljao krijumčar, nije se zaustavio radi policijske kontrole, već je ubrzao pre nego što se prevrnuo. Trenutno nije poznato koliko je migranata bilo u vozilu.

U poslednjih nekoliko meseci, primećen je povećan broj ilegalnih prelazaka migranata na južnoj granici Mađarske sa Srbijom, odakle se često upućuju ka Slovačkoj ili Austriji. Migranti, koji su uglavnom mladići sa Bliskog istoka i iz Avganistana, koriste tzv. "balkansku rutu", ulazeći u Mađarsku iz Srbije, iako je granica zaštićena čeličnom ogradom koju je postavio premijer Viktor Orban nakon migrantske krize 2015. godine.

Mađarska vrši povrat migranata u Srbiju, ali mnogi pokušavaju da se više puta probiju preko granice ili pronađu načine da zaobiđu ogradu, često uz pomoć krijumčara koji ih potom prevoze na sever, pretežno prema granici sa Slovačkom.

Vlada Slovačke je juče odobrila produženje privremene kontrole na granici sa Mađarskom do 3. novembra kako bi suzbila povećanu ilegalnu migraciju. Slovačka je uvela graničnu kontrolu 5. oktobra na period od 10 dana, sledeći primer Poljske, Češke i Austrije, koje su prethodno pooštrile kontrolu na svojim granicama sa Slovačkom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading