MEDVEDEV SE HITNO OGLASIO O SITUACIJI U IZRAELU! Dimitrij nikad oštriji: Vašington i njegovi saveznici su morali to da urade!

Autor:

Svet

07.10.2023

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na svojoj Telegram stranici, Medvedev se oglasio.

MEDVEDEV SE HITNO OGLASIO O SITUACIJI U IZRAELU! Dimitrij nikad oštriji: Vašington i njegovi saveznici su morali to da urade!

Foto: Tanjug/AP

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, izneo je stav da su Sjedinjene Države ključni igrač u sukobu između Izraela i Palestine, istakavši da je sukob, koji traje decenijama, zahtevao aktivniju ulogu SAD.

Na svojoj Telegram stranici, Medvedev je napisao: "Izbijanje borbi između Hamasa i Izraela na 50. godišnjicu početka Jomkipurskog rata je događaj koji se mogao očekivati. To je ono što su Vašington i njegovi saveznici morali da urade. Sukob između Izraela i Palestine traje decenijama, a tu su Sjedinjene Države ključni igrač."

Foto: Tanjug/AP

 

Medvedev je dalje istakao da Sjedinjene Države treba da preduzmu aktivnije korake kako bi doprinele rešenju palestinsko-izraelskog konflikta, umesto što, kako je naveo, pomažu neonacistima i potpiruju tenzije između dve bliske nacije - Rusije i Ukrajine.

U svom komentaru je dodao: "Ti idioti su upali kod nas i svim silama pomažu neonacistima, gurajući dve bliske nacije u sukob. Šta može da zaustavi američku strast za izazivanjem sukoba svuda na planeti? Očigledno, samo građanski rat u Sjedinjenim Državama."

Napetosti između Izraela i Palestine eskalirale su nakon što je palestinska islamistička organizacija Hamas najavila početak velike operacije protiv Izraela i ispalila više od 5.000 raketa na izraelsku teritoriju. Izrael je odgovorio pokretanjem protivterorističke akcije u pojasu Gaze, a sukobi su prouzrokovali smrt najmanje pet osoba i povrede više od 100 ljudi.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading