ŠESTORICA TURAKA UBIJENA U ZASEDI KOD ATINE: Grčka policija uhapsila dvojicu njihovih sunarodnika, sumnjaju da su odgovorni za krvavi pir

Autor:

Svet

04.10.2023

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budući da su masovna ubistva u Grčkoj izuzetno retka, vlasti su brzo povezale ovaj slučaj sa stranim kriminalnim organizacijama.

ŠESTORICA TURAKA UBIJENA U ZASEDI KOD ATINE: Grčka policija uhapsila dvojicu njihovih sunarodnika, sumnjaju da su odgovorni za krvavi pir

Foto: Shutterstock

Grčke vlasti su danas objavile hapšenje dvojice državljana Turske zbog sumnje da su izvršili ubistvo šest sunarodnika prošlog meseca nedaleko od Atine.

Prema policijskom saopštenju, šestorica Turaka ubijena su 11. septembra kada je njihov automobil upao u zasedu. Veruje se da su pripadali međunarodnoj kriminalnoj grupi i da su se privremeno zadržali u Grčkoj dok su putovali ka Turskoj.

Budući da su masovna ubistva u Grčkoj izuzetno retka, vlasti su brzo povezale ovaj slučaj sa stranim kriminalnim organizacijama.

Policija je navela da je jedan od uhapšenih učestvovao u planiranju boravka žrtava u Grčkoj i organizovanju putovanja ka Turskoj. Međutim, navodno je postavio zasedu u mestu Artemida, oko 20 kilometara istočno od Atine, blizu aerodroma, gde su šestorica Turaka napadnuta dok su se vozila ka atinskom aerodromu. Ubice su precizno izvršile napad, pucavši žrtvama u glavu iz neposredne blizine.

Prvi osumnjičeni, 32-godišnjak, uhapšen je na aerodromu nekoliko sati nakon incidenta, pre nego što je uspeo da se ukrca na let za ostrvo u istočnom Egejskom moru, blizu obale Turske. Drugi osumnjičeni, 28-godišnjak, priveden je juče u Atini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading