RUSIJA OBORILA SOPSTVENI AVION? Pilot poginuo, PUTIN NE PROGOVARA, a ova stvar svima BODE OČI

Autor:

Svet

30.09.2023

16:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novinari upućeni u dešavanja na frontu konstatuju kako rušenje svog borbenog aviona ne bi bilo prvo u istoriji ratovanja, te da se Rusi nalaze na raskrsnici

RUSIJA OBORILA SOPSTVENI AVION? Pilot poginuo, PUTIN NE PROGOVARA, a ova stvar svima BODE OČI

Foto: Twitter

Kontradiktorni izveštaji stižu sa ukrajinskog fronta, ali sva je prilika da je Rusija izgubila još jedan od svojih višenamenskih borbenih aviona SU-35 FLANKER u blizini Tokmaka.

Iako su ukrajinski izvori u prvi mah na Telegramu tvrdili da su njeni pripadnici vojske projektilima S300 zemlja-vazduh oborili letelicu, u tu verziju više niko ne veruje.

Čini se, štaviše, da su ruske kopnene snage odgovorne za gađanje sopstvenog aviona i smrt pilota.

- Obe strane u sukobu koriste rakete S300 koje su bile temelj sposobnosti vojne protivvazdušne odbrane u doba bivšeg Sovjetskog Saveza. Dakle, možda nikada nećemo saznati ko je zapravo ispalio projektil, ali ruski pilot nije preživeo incident. Zapadni vojni analitičari primetili su da Rusija nastavlja da na prvoj liniji gubi značajan deo svojih vojnih aviona. Dosad je izgubila najmanje četiri FLANKER-a samo u proteklih 18 meseci - napisao je jedan ukrajinski novinar upućen u dešavanja na Telegramu.

On sugeriše da je Rusija polako ali sigurno upala u paniku i da njeni vojnici u nekim momentima više ne mogu da razaznaju koga gađaju, usled čega je došlo do kardinalne greške jutros.

- Rusija ima potrebu da ubacuje u borbu sve što može i s čim raspolaže. Istorija ima puno dokaza da je bilo i sopstvenih obaranja aviona. Ne bi bio prvi put da se to danas desilo s Rusijom - napisao je on.

Zvanična Moskva nije se oglasila posle obaranja SU-35 FLANKER-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading