"POMOGAO SAM DA SE PRENESU SEDAM MRTVIH TELA" Odjeknula stravična eksplozija - bombaš samoubica razneo se usred čajdžinice u Somaliji

Autor:

Svet

29.09.2023

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Militantna grupa Al Šabab koja se povezuje s Al Kaidom preuzela je odgovornost za napad.

"POMOGAO SAM DA SE PRENESU SEDAM MRTVIH TELA" Odjeknula stravična eksplozija - bombaš samoubica razneo se usred čajdžinice u Somaliji

Foto: Tanjug/AP

Bombaš samoubica razneo se u čajdžinici u glavnom gradu Somalije u petak, usmrtivši najmanje sedam osoba, rekli su svedoci i medicinsko osoblje.

Policija je izvestila da je poginulo pet osoba.

Napad u Somaliji, koji su izveli pripadnici militantne grupe Al Šabab, izuzetno je tragičan događaj. 

Grupa Al Šabab je dugo bila aktivna u Somaliji i povezana je s Al Kaidom. Njihovi napadi često su usmereni na civile i državne institucije, što stvara ozbiljnu pretnju za mir i stabilnost u toj regiji.

Sadik Ali, portparol policije, rekao je da je u eksploziji ubijeno pet, a ranjeno šest osoba, dodavši da je bombaš bio član Al Kaide povezan s Al Šababom.

- Izbrojao sam i pomogao da se prenese sedam mrtvih tela i šest drugih ranjenih, od kojih su većina bili vojnici. Ubio je pet ljudi koji su pili čaj. Bombaš samoubica bio je jedan od haridžitskih terorista - rekao je Ali, koristeći se vladinim izrazom za grupu Al Šabab povezanu s Al Kaidom.

U junu, Al Šabab, koji nastoji da sruši centralnu vladu i nametne vlastito tumačenje islamskog zakona, ubio je 54 ugandska vojnika u njihovoj bazi na jugozapadu Mogadiša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading