SIROMAŠTVO SE ŠIRI BRITANIJOM KAO KUGA: Stotine hiljada dece SPAVA NA PODU jer nemaju KREVET, porodice nemaju novca da OPERU I OSUŠE POSTELJINU

Autor:

Svet

29.09.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Velikoj Britaniji više od milion dece spava na podu ili deli krevet sa nekim jer njihova porodica ne može da priušti zamenu polomljenih kreveta, navodi se u izveštaju organizacije "Barnardo".

SIROMAŠTVO SE ŠIRI BRITANIJOM KAO KUGA: Stotine hiljada dece SPAVA NA PODU jer nemaju KREVET, porodice nemaju novca da OPERU I OSUŠE POSTELJINU

Foto: pixabay.com

Dodaje se da je reč o porodicama sa niskim primanjima koje jedva izlaze na kraj sa rastućim računima za hranu i struju, prenosi Gardijan.

Procenjuje se da oko 700.000 dece deli krevet sa nekim, dok oko 440.000 njih spava na podu zbog čega su umorna, uznemirena i teško im je da se koncentrišu u školi.

Pojedini roditelji spavaju na sofama ili stolicama kako bi krevet ostavili za svoju decu, međutim ima i dece koja noći provode na dušecima, ponekad bez čaršava ili jorgana.

Navedeni su primeri trogodišnjaka koji mora da spava u krevecu za bebe, 17-godišnjaka koji spava u krevetu sedmogodišnjaka i roditelja koji spava na dušeku svog deteta, piše britanski list i dodaje da je za mnoge porodice zamena polomljenih kreveta "nedopustiv luksuz", između ostalog, zbog velikih računa za energiju.

Istraživanje organizacije "Barnardo" pokazuje da prošle godine više od 336.000 porodica nije moglo da priušti zamenu ili popravku kreveta.

Istovremeno, više od 200.000 porodica reklo je da su kreveti ili posteljina njihove dece buđavi ili vlažni jer je grejanje preskupo, dok skoro 190.000 porodica ne može da priušti pranje ili sušenje posteljine.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vlada

29.09.2023 13:50

Uvijek mi je zao sirotinje Ultra bogatasi ne mogu nastati a da ne stvore uz put 50 puta vise sirotinje Na zalost i kod nas se siri ta boljka