SKANDAL BEZ PRESEDANA: Ženu otpustili iz bolnice, pa je odveli u POGREŠNU KUĆU! Kada su je smestili u krevet nepoznatog muškarca, usledio je OBRT

Autor:

Razonoda

23.09.2023

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Niko nije ni pomislio da je posredi ozbiljna greška zaposlenih u bolnici

SKANDAL BEZ PRESEDANA: Ženu otpustili iz bolnice, pa je odveli u POGREŠNU KUĆU! Kada su je smestili u krevet nepoznatog muškarca, usledio je OBRT

Foto: pixabay.com

Britanka Džojs Rajt (83) puštena je kući nakon pada koji je doživela na ulici. Bolničari su želeli da joj učine da bezbedno dođe kući, pa su je povezli nazad kolima Hitne pomoći.

Kako je Džojs bila omamljena od lekova i ležala je pozadi u ambulantnim kolima, bolničari su je dovezli na adresu za koju su verovali da je tačna.

Ne samo što su je uneli u pogrešnu kuću (ključ su pronašli u poštanskom sandučetu), već su je smestili u krevet nepoznatog muškarca koji nije bio tu.

Baka je za svo to vreme bila pod lekovima i nije ni registrovala šta se oko nje dešava kao i gde se nalazi.

Epilog bizarne greške bio je taj da je gospođa Rajt celu noć prespavala u krevetu nepoznatog muškarca koji je ujutro došao kući iz noćne smene zatekavši je kako drema.

Džojsin sin ispričao je za BBC da je čovek bio veoma uviđajan i da je uspeo da sazna gde baka živi kako bi joj pomogao da dođe pravoj kući.

Republika

Foto: pixabay.com

 

- Ovo što se dogodilo s mojom majkom je apsolutno šokantno. Bio je mrak i moja majka je uzimala lekove za ublažavanje bolova, morfijum, tako da su stvari očito bile malo zbunjujuće za nju - rekao je gospodin Rajt.

- Nije baš shvatala gde se nalazi u to određeno vreme i očito je bila prilično pospana". U bolnici mi je rečeno da mi je majka, umesto pacijenta iz komšijske sobe, odvedena na jedno imanje. Taj krevet je bio nečiji tuđi krevet, nije kao starački dom. Apsolutno je šokantno pomisliti da se ovo dogodilo - rekao je on.

Rajt je izjavio da je bio jako ljut kada je saznao za događaj i veruje da je ishod mogao da bude puno ozbiljniji. Njegova majka ponovo se ovih dana vratila u bolnicu i oporavlja se.

- Ne krivim medicinske sestre ili osoblje hitne pomoći, ali smatram da je incident rezultat pritiska pod kojim su svi. Ovaj slučaj mora se istražiti - rekao je Rajt.

Mišel Haris, direktorka bolnice, ali i Džoi Veldin, direktorka za usluge prevoza pacijenata priznale su grešku i izvinile su se Rajtovima.

- Ovaj incident očito pada ispod standarda zaštite koju želimo da pružimo. U toku je potpuni pregled kako bi se osiguralo da se više neće dogoditi. Kada pregled bude gotov, u skladu s dužnošću, podelićemo nalaze s pacijentima i njihovim familijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading