AMERIČKI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA TRANSRODNOST NAZVAO MENTALNIM POREMEĆAJEM: Činjenica da to dozvoljavamo u ovoj zemlji je VARVARIZAM (VIDEO)

Autor:

Svet

28.09.2023

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On je obrazložio dugoročne uticaje operacija promene pola na maloletnike prisećajući se svojih razgovora sa "dve mlade žene" koje su prošle kroz takve procedure samo da bi ih kasnije zažalile.

AMERIČKI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA TRANSRODNOST NAZVAO MENTALNIM POREMEĆAJEM: Činjenica da to dozvoljavamo u ovoj zemlji je VARVARIZAM (VIDEO)

Foto: twitter.com/VivekGRamaswamy

Tokom republikanske predsedničke debate u sredu uveče, politički novajlija Vivek Ramasvami nazvao je transrodnost "mentalnim poremećajem" nakon što je više kandidata obećalo da će zabraniti operacije rodne tranzicije za maloletnike ako budu izabrani za predsednika.

Ramasvami, 38-godišnji preduzetnik i jedan od sedam kandidata koji su se suočili u predsedničkoj primarnoj debati Foks Biznisa, osvrnuo se na pitanje operacija promene pola za maloletnike, izjavivši da je "transrodnost, posebno kod dece, mentalni poremećaj".

Ramasvami je to rekao odgovarajući na pitanje moderatorke Dejne Perino sa pitanjem da li će raditi na usvajanju federalnog zakona radi zaštite roditeljskih prava, posebno zahtevajući od škola da obaveštavaju roditelje ako se njihova deca identifikuju kao pripadnici suprotnog pola.

Advokatska grupa "Roditelji koji brane obrazovanje"("Parents Defending Education") procenjuje da više od 1.000 školskih okruga ima politiku koja "otvoreno kaže da okružno osoblje može ili treba da sakrije transrodni status učenika od roditelja".

Nakon što mu je Perinova postavila pitanje u vezi toga, Ramasvami je odgovorio:

- Roditelji imaju pravo da znaju.

Time je nagovestio da će podržati federalne napore da se škole spreče u skrivanju informacija o rodnom identitetu učenika od svojih roditelja. On je insistirao na tome da "nije saosećajno afirmisati dečiju konfuziju", dodajući da "to nije saosećanje, već okrutnost".

Ramasvami je obrazložio dugoročne uticaje operacija promene pola na maloletnike prisećajući se svojih razgovora sa "dve mlade žene" koje su prošle kroz takve procedure samo da bi ih kasnije zažalile i ponovo se identifikovale sa svojim biološkim polom. On je istakao da su obe žene podvrgnute dvostrukim mastektomijama (operacija uklanjanja grudi), a jedna od njih je imala histerektomiju (operacija uklanjanja materice), žaleći se da "nikada neće imati dece".

- Činjenica da smo dozvolili da se to desi u ovoj zemlji je varvarizam - rekao je on.

On je obećao da će "zabraniti genitalno sakaćenje ili hemijsku kastraciju" maloletnicima ako bude izabran za predsednika.

 

 

Ramasvami je dalje pojasnio svoje tvrdnje na društvenim mrežama.

- Više od 50 odsto dece sa rodnom disforijom razmišljalo je o samoubistvu. Pa ipak, političari odbacuju zakon koji bi zahtevao da škole obaveste roditelje ako njihova deca promene rodni identitet u školi - napisao je on u objavi na Iksu i zaključio:

- Roditelji imaju pravo da znaju za svoju decu: to ne bi trebalo da bude kontroverzno. Zabranite genitalno sakaćenje i blokatore puberteta pre 18. Tretirajte rodnu disforiju kao poremećaj mentalnog zdravlja. Vreme je da ponovo osnažimo roditelje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading