RAT NARKO-KARTELA NA POMOLU! ''Pao'' brod sa kokainom od POLA MILIONA evra, na čelu bandi Albanci!

Autor:

Svet

28.09.2023

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandosi upali na teretni brod koji je prenosio drogu, u more izbacili pakete vredne milione.

RAT NARKO-KARTELA NA POMOLU! ''Pao'' brod sa kokainom od POLA MILIONA evra, na čelu bandi Albanci!

Foto: shutterstock, youtube

Specijalne jedinice vojske Irske izvele su najveću zaplenu droge u istoriji Irske i to tako što su komandosi upali na teretni brod koji je prevozio kokain vredan pola milijarde evra preko Atlantskog okeana, te sada vladi očekuju izbijanje krvoprolića između narko-kartela.

Kako se navodi, istražitelji veruju da su u krijumčarenje bili uključeni, između ostalih, kolumbijski Zalivski klan (Clan del Golfo), ceo konzorcijum narko-bandi iz Evrope na čelu s Albancima i irski kartel Kinahan, kao i da će sada svi tražiti krivca za ovaj debakl, prenosi birtanski Dejli mejl.

Takođe, veruje se da se celom operacijom upravljalo iz Dubaija. 

192 metra dug teretni brod ''MV Metju'' je 18. avgusta krenuo iz južnog dela Karipskog mora kako bi pokupio kokain u Gvajani, a 22. septemra su irske vlasti poslale vojne rendžere da presretnu brod za koji se sumnjalo da prevozi drogu.

Istog dana, u irskom primorskom gradu Kasltaunberu, okrugu Kork je kupljen mali ribarski brod "Kaslmor" koji je te večeri isplovio i kako se sumnjalo, prevozio drogu sa teretnog broda 'MV Metju''. U nedelju se brod nasukao na peščani sprud kod Blekvotera u okrugu Veksford.

Republika

Foto: Youtube

Teretni brod MV Metju

Irska Obalska straža je rano ujutru u ponedeljak spasila dvojicu mornara, koji su kasnije uhapšeni, dok je osoblje ''MV Metju'', koje je imao probleme sa motorom tokom celog vikenda, uspelo je da ponovo pokrene teretni brod. Međutim, kapetan tog broda je tom prilikom povređen i helikopterom Obalske straže je uveče prebačen u bolnicu.

U utorak, 26. septembra "MV Metju" krenuo je ka irskoj luci Kork kako bi zamenio delove oštećenih motora, kada je osoblje shvatilo da ih vlasti prate. Promenili su i pokušali da napuste irske teritorijalne vode i uđu u međunarodne, umesto da poslušaju naredbu komandosa sa broda irske vojske "LE Vilijam Batler Jits". Komandosi su ispalili hice upozorenja, a onda se na brod spustili iz helikoptera, jer zbog lošeg vremena nisu mogli da pristanu na njega. 

Brod su odvezli u luku Kork gde su policijski istražitelji otkrili na njemu 2.253 kilograma kokaina vrednog 500 miliona evra.

Uhapšeni su Britanac, tri Ukrajinca i dva Iranca od kojih je jedan bio kapetan.

Izvor blizak istrazi izjavio je da narko-kartle Kinahan ne bi bio sposoban da sam izvede krijumčarenje ovoliko velike količine droge.

- Tu bi moglo da bude umešano i do 20 kriminalnih organizacija - naveo je izvor za irski San

Irski zvaničnici veruju da je sa ribarskog broda "Kaslmor", u koji je pretovaren deo kokaina sa "MV Metju", u more bačena upakovana droge vredna milione evra. Nakon pretovarivanja dela kokaina na "Kaslmor", ''MV Metju'' je trebalo da nastavi putovanje i izbacuje drogu kod obala Velike Britanije i zemalja članica Evropske unije.

Lokalci iz okruga Veksford su odmah nakon što se to pročulo počeli da se okupljaju na plažama u nadi da će pronaći narkotike koje voda izbaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Miki

28.09.2023 22:17

Ne znate ni sta je milion a sta milijarda. Strasno...