BAKIĆ I JAKŠIĆ ŠVERCOVALI KOKAIN U DILU! Vođa klana Amerika iz zatvora u Peruu ugovarao transport droge prekookeanskim brodovima, u sve upletena i ŽENA!

Autor:

Hronika

22.09.2023

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkriveno sa kim je Živko Bakić sarađivao i preko koga se povezivao sa proizvođačima kokaina.

BAKIĆ I JAKŠIĆ ŠVERCOVALI KOKAIN U DILU! Vođa klana Amerika iz zatvora u Peruu ugovarao transport droge prekookeanskim brodovima, u sve upletena i ŽENA!

Foto: MUp Srbije, PRINTSCREEN/ELCONFIDENCIAL

Bivši fudbaler Živko Bakić (40), osumnjičen je da je šef kriminalne organizacije koja je krijumčarila kokain iz Južne Amerike u Evropu, a sumnja se i da je sarađivao sa Zoranom Jakšićem, jednim od vođa klana Amerika, koji je već godinama u zatvoru u Peruu zbog trgovine drogom.

Navodi se da je upravo Jakšić bio posrednik između uhapšenog Bakića i proizvođača kokaina u Južnoj Americi, prenosi Kurir.

Podsetimo, Bakić, je juče uhapšen sa šestoricom saradnika zbog sumnje da su između 2020. i 2021. godine iz Ekvadora prošvercovali u Solun 324 kilograma kokaina.

Javno tužilašto za organizovani kriminal u Beogradu je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv Živka Bakića, Aleksandra Matića, Nemanja Predojevića, Stefana Šaranca, Miodraga Stošića, Saše Momčilovića, koji je u bekstvu, Saše Stisavljevića kao i više NN lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

- Sumnja se da je Bakić sa svojim saradnicima ugovarao transport velikih količina kokaina iz Južne Amerike u Evropu i to prekookenaskim brodovima i već dobro razrađenim rutama. Sumnja se da je grupa bila aktivna u periodu od 2020. do početka 2021. godine - priča izvor pomenutih medija i dodaje da je Živko Bakić imao posrednika u Južnoj Americi, koji koji godinama važi za osobu koja organizuje šverc kokaina.

- Radi se o Zoranu Jakšću. Sumnja se da je Jakišić bio posrednik u kupovini narkotika na tlu Južne Amerike. On je spojio pripadnike Bakićeve grupe sa proizvođačima kokaina.

Republika

Foto: Printskrin/youtube

Zoran Jakšić

Kako se dalje navodi, u šverc narkotika bilo je uključeno više osoba, a svaka od njih imala je svoja zaduženja u lancu krijumčarenja.

- Pojedini članovu su tako bili zaduženi za utvovar kokaina na brod u Ekvadoru, dok su drugi imali zadatak da prate transport, a treća grupa saradnika je dočekivala pošilku u evropskim lukama. Cilj grupe bio je da kokain dopereme do Evrope i Srbije, ali i da je rasprodaju kupcima - navodi se i dodaje da je osumnjičena kriminalna grupa imala štek-stanove gde je droga skrivana po dolasku u Evropu, a onda nošena na druge lokacije.

- Pojedini članovi grupe su fotografisali "robu" koja se utovara na brodove kako vredan tovar ne bi bio ukraden i kako ne bi došlo do neke greške. Te fotografije su slali svojim nadređenima preko Skaj aplikacije.

Prema navodima pomenutog izvora, u transportu droge iz Ekvadora do Soluna učestvovala je i ženska osoba, koja je, navodno, bila zadužena za vađenje koakina sa broda kada on pristigne u solunsku luku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading