ZAHAROVA ZAGRMELA! VIŠE NEMA SUMNJE: "Napad na Sevastopolj izveden uz pomoć NATO i tajnih službi SAD i Britanije!"POSTOJE UBEDLJIVI DOKAZI

Autor:

Svet

27.09.2023

13:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napad na Sevastopolj postao je predmet ozbiljnih optužbi i tenzija između Rusije i zapadnih zemalja. O ovom incidentu je govorila Marija Zaharova, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova, ističući da je napad na ovaj ključni grad na Krimu izveden uz pomoć specijalaca iz SAD i Velike Britanije, a da su se koristila sofisticirana sredstva i tehnologija NATO-a.

ZAHAROVA ZAGRMELA! VIŠE NEMA SUMNJE: "Napad na Sevastopolj izveden uz pomoć NATO i tajnih službi SAD i Britanije!"POSTOJE UBEDLJIVI DOKAZI

Foto: Tanjug/AP

- Na udaru se 22. septembra ponovo našao Sevastopolj i pri tome nema ni najmanje sumnje da je napad ranije isplaniran uz pomoć zapadnih obaveštajnih sredstava, satelitske opreme NATO, obaveštajnih aviona i da je realizovan u tesnoj koordinaciji sa američkim i britanskim specijalnim službama - rekla je Zaharova na redovnom brifingu za novinare.

Sevastopolj je grad od velikog značaja za Rusiju zbog svoje uloge kao domaćin Crnomorske flote. Ovaj grad ima bogatu istoriju i ključnu stratešku poziciju na Krimu, čime ga čini visokoprioritetnom metom.

Zaharova je istakla da postoji ubedljiv dokaz da je napad bio pažljivo planiran, a da su u njemu učestvovale obaveštajne službe SAD i Velike Britanije. Prema njenim rečima, napad je sproveden uz korišćenje satelitske opreme NATO-a i izviđačkih aviona. Očigledno je da je ovaj incident deo šire strategije i da je imao za cilj da skrene pažnju sa situacije u Ukrajini.

Republika

Foto: Tanjug/Crimean Telegram chanell via AP

 

 

Zaharova je dodatno naglasila da se napadi poput ovog koriste kako bi se zastrašili ljudi, uneli nemiri i panika u rusko društvo i na kraju destabilizovala unutrašnja politička situacija u zemlji. 

Napad na Sevastopolj 22. septembra, koji je usledio nakon prvog napada, samo je dodatno produbio konflikt. Ukrajinske trupe izvele su raketni napad na grad, a ruska protivvazdušna odbrana je oborila pet raketa. U ovom napadu oštećena je zgrada istorijskog sedišta Crnomorske flote, a jedan vojnik je nestao. Takođe, prozori na deset kuća su razbijeni, a deo oborene rakete pao je u centar grada.

Naglašeno je da su za napad korišćene rakete Storm šedou, koje su, prema britanskim medijima, donirane od strane Velike Britanije. London je odbio da komentariše ove izveštaje, što dodatno komplikuje situaciju i povećava tenzije između Rusije i zapadnih sila.

U celini, napadi na Sevastopolj su doveli do ozbiljnih posledica i povećane napetosti u regionu, a optužbe i kontraterorističke akcije ostaju centralni elementi u ovom složenom geopolitičkom konfliktu.

Portal Republika.rs objavljuje sve informacije o ratu u Ukrajini iz izvora koji su se do sada pokazali relevantnim, a koje svakako s dodatnom novinarskom pažnjom proveravamo. Međutim, pošto se od početka sukoba vodi, kako medijski tako i propagandni, rat, redakcija Republike moli čitaoce da nam, ukoliko na našem sajtu prepoznaju eventualne lažne vesti i dezinformacije, skrenu pažnju da bismo odmah reagovali i pravovremeno ispravili eventualne greške. Unapred zahvaljujemo.

Informacije možete slati na mejl redakcija@republika.rs

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Matematej

27.09.2023 14:10

Postoje ubedljivi dokazi da Nato pomaže Ukrajinu oružjem, novcem i vojskom. I šta ćete sada, ništa koji doaz Vam još treba?