ILON MASK PROTIV RODNE IDEOLOGIJE: Podelio post o velikom PROTESTU RODITELJA u Kanadi, kao komentar ostavio SAMO JEDNU REČ

Autor:

Svet

21.09.2023

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protesti protiv rodne ideologije u SAD i Kanadi održavaju se u poslednje vreme sve češće.

ILON MASK PROTIV RODNE IDEOLOGIJE: Podelio post o velikom PROTESTU RODITELJA u Kanadi, kao komentar ostavio SAMO JEDNU REČ

Foto: Tanjug/AP

Snimak sa jednog od takvih protesta, koji je okupio nekoliko hiljada ljudi  je na X-u (Tviteru) repostovao i američki milijarder Ilon Mask, uz kratak komentar "Vau".

 

Ovakvi protesti su u suprotnosti sa idejom da je rod socijalni konstrukat, a ne biološki predodređen. Protestanti tvrde da rodna ideologija podriva tradicionalne porodice, promoviše promiskuitet i škodi dečacima i devojčicama.

 

Neki od glavnih razloga za ove proteste su briga za decu, pošto mnogi brinu da rodna ideologija može da zbunjuje decu o njihovom identitetu, i da ih navodi da donose nepovratne odluke o svojim telom i identitetu u mladom uzrastu.

 

Protestanti se takođe brinu da rodna ideologija ugrožava slobodu govora i tvrde da su ljudi koji kritikuju rodnu ideologiju podvrgnuti cenzuri i progonu iz društva.

 

Takođe smatraju da rodna ideologija ugrožava religijske slobode i tvrde da se ona suprotstavlja se tradicionalnom religijskom učenju o braku i porodici.

Protesti protiv rodne ideologije su organizovani od strane različitih grupa, uključujući konzervativne religijske organizacije, roditeljske grupe i aktivističke grupe. Protesti su već održani u mnogim gradovima u SAD i Kanadi, a neki od njih su bili vrlo brojni.

 

Protivnici rodne ideologije tvrde da je njihov cilj da zaštite decu, slobodu govora i religijske slobode. 

 

Međutim, zagovornici rodne ideologije tvrde da su protesti protiv rodne ideologije motivisani transfobijom i homofobijom. 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading