ULICAMA ĆE TEĆI KRV! Rusi imaju TAJNI PLAN koji nije viđen 100 godina, ovaj lukavi potez PROMENIĆE TOK RATA!

Autor:

Svet

07.09.2023

16:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi kao da su u leru dok ukrajina kontraofanzivom polako ali sigurno troši svoje ljudske i vojne resurse. Novinari i stručnjaci sa Zapada tvrde da Vladimir Putin namerno trenutno "nešto čeka". Oni tvrde da znaju i šta

ULICAMA ĆE TEĆI KRV! Rusi imaju TAJNI PLAN koji nije viđen 100 godina, ovaj lukavi potez PROMENIĆE TOK RATA!

Foto: Tanjug/AP

Zvanična Moskva ne sedi skrštenih ruku u ratu sa ukrajinskom vojskom, ali kako kijevska kontraofanziva traje već četiri meseca sa promenljivim uspehom, deluje da Kremlj ima nekakav tajni plan.

Za sada je sve na nivou spekulacija, ali deluje da je Rusija zaista namerno u pomalo podređenom položaju čekajući signal s vrha. Kada će on doći i šta će se tada dogoditi?

Moskva je, kako tvrde zapadni analitičari, namerno prepustila Ukrajincima da napada kako bi što više iscrpela svoje ljude, tenkove i rakete.

Tajni plan Moskve je da kad ukrajinske manevarske snage budu uništene u januaru 2024. krene toliko žestoka ofanziva da će ulicama Ukrajine teći krv, piše Jutarnji list.

Novinari britanskog Telegrafa tvrde da će Rusija posegnuti za istom strategijom kakvu su imali Nemci u Prvom svetskom ratu i to pred sam kraj 1918. godine kada se dogodio Kajzeršlaht – prolećna ofanziva kada su zauzeli više teritorija nego što je bilo koja strana uzela u prethodne četiri godine rata.

Nemci su tada pustili neprijatelje da se istroše, a iza linija su stvarali ogromne rezerve ljudstva i oružja, spremni da pokrenu razorni napad sličan onome što su Britanci nameravali, ali nisu uspeli da postignu, tokom bitke na Somi 1916.

Problem za Putina je taj što, dok pokušava da samelje ukrajinske snage, troši ogromne količine municije, posebno artiljerijskih granata i balističkih projektila, te vrlo veliki broj tenkova.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

U ovom potencijalnom ruskom planu u ratu, važnu ulogu moguće je da će naredne godine odigrati Severna Koreja.

Pjongjang šalje velike količine granata, raketa i projektila Rusiji već najmanje godinu dana, smatraju na Zapadu, a veliki broj pošiljki organizuje Vagner grupa pokojnog Jevgenija Prigožina. Podseća se i da je nedavno u Pjongjangu bio i Putinov ministar odbrane Sergej Šojgu.

Severna Koreja ima velike zalihe teškog naoružanja i artiljerijske municije. Mnogo je oružja staro i nepouzdano, ali to neće biti važno ako Rusija pribegne svojoj staroj taktici za pobedu: koristeći svoju čistu brojnost, terajući neprijatelja kao što su Nemci 1918.

U ovim ratnim kombinacijama i igrama, Pjongjang će svakako zauzvrat tražiti nešto od Rusa, pa i Kine i to naftu, hranu, đubrivo i ruske sirovine.

Ako ovaj apokaliptični scenario iz 1918. postane stvarnost, biće potreban ogroman napor Zapada, kao i Ukrajine – veći nego što je već uložen. Biće veoma skupo za sve, s potencijalnim posledicama koje su previše zastrašujuće da bi se o njima razmišljalo, piše Jutarnji list.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ммђ

07.09.2023 19:01

Смрдљиви крвати