PAKAO! POGLEDAJTE NESTVARNE SCENE IZ GRČKE: Reke podivljale, pocrnelo more grabi i odvlači u dubinu automobile sa parkinga (VIDEO)

Autor:

Svet

05.09.2023

14:10 >> 15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ciklon "Danijel" izazvao je velike poplave u u delovima Grčke, a kako prenosi Prototema, nevreme je napravilo haos na obalskom frontu Peliona, a posebno u primorskom selu Agios Joanis.

PAKAO! POGLEDAJTE NESTVARNE SCENE IZ GRČKE: Reke podivljale, pocrnelo more grabi i odvlači u dubinu automobile sa parkinga (VIDEO)

Foto: Printscreen Twitter Nahel Belgherze

Količina vode koja je pala je tolika da su u more odneti automobili koji su bili parkirani na centralnom parkingu. Na šokantnom snimku na društvenim mrežama vidi se da je neke automobile odnelo more. 

 

Na snimcima se vidi jedno razlupano vozilo, dok talasi bukvalno nose drugi auto.

Šta da radite ako vam je poplavljen auto?

Budući da je još uvek turistička sezona i da se hiljade Srba nalazi na letovanju u Grčkoj prilične su šanse da je baš nekom od njih oštećeno vozilo. Kako su nam pojasnili u više osiguravajućih kuća, naknadu štete možete očekivati samo ukoliko imate kasko osiguranje koje pokriva rizike kao što su saobraćajni, prirodni, rizici od krađe. Obavezno osiguranje vozila odnosi se na štetu nastalu prema trećim licima. Ipak možete proveriti da li imate "Pomoć na putu" koje mnoge banke daju u okviru svoji paketa, ali se to odnosi na usluge šlepanja, ne i popravke.   

Bez struje i telefona

Potpredsednik Sindikata hotelijera Magnezije Vasilis Karaulanis napisao je na Fejsbuku da je oblast bez struje i telefona, dok je vodostaj u kućama i hotelima premašio 1,5 metar.

 

Prema prognozi meteorologa, se u tom delu Grčke očekuju i naredna 24 sata. 

Javne i opštinske službe u Volosu i Tesaliji danas su zatvorene zbog vremenskih nepogoda i poplava. U centru grada Volosa poplavljeni su svi putevi, a na stotine automobila je blokirano i obustavljen je javni prevoz.

Primorsko odmaralište Milina, na jugu poluostrva Pilion, je poplavljeno, a u toj oblasti postoje i problemi u snabdevanju strujom.

Gusto pošumljena planina Pelion u prefekturi Magnezija suočena je sa ogromnom količinom padavina.

"Količine kiše su nerealne. Samo u Zagori za jedan dan palo je više od 500 milimetara kiše, a godišnja količina padavina u Atini je oko 400 milimetara", rekao je šef meteorološke službe Kostas Laguvardos za Katimerini. J

Voda je ušla i u podrumske prostorije bolnice. Primorsko odmaralište Milina, na jugu poluostrva Pilion, je poplavljeno, a u toj oblasti postoje i problemi u snabdevanju strujom.

Vodotok Krafsidonas, koji prolazi kroz Volos, prešao je granične nivoe odbrane od poplava za više od tri metra. Gradonačelnik Volosa Ahileas Beos i regionalni načelnik Tesalije Kostas Agorastos uputili su apele građanima da ostanu u svojim domovima zbog nepogoda.

Nevreme je zahvatilo i Solun, a do sada nema podataka da je izazvalo probleme. Građani se evakuišu iz priobalnih područja u Larisi gde su zbog jake kiše poplavljeni putevi. Vetar je obarao stabla, a evakuišu se stanovnici i turisti iz poplavljenih kuća, prenosi Prototema.

U nekim delovima Larise došlo je do nestanka struje. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading