MORE JE ZA TREN POSTALO SMRTONOSNA ZAMKA: Dramatično iskustvo Srbina iz Sartija - ćerku su povukli talasi, usledila je BORBA ZA ŽIVOT! Pored njega se udavilo troje!

Autor:

Svet

05.09.2023

11:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan član Fejsbuk grupe "Grčka info" podelio je sa ostalima svoje veoma dramatično iskustvo sa letovanja u grčkom mestu Sarti.

MORE JE ZA TREN POSTALO SMRTONOSNA ZAMKA:  Dramatično iskustvo Srbina iz Sartija - ćerku su povukli talasi, usledila je BORBA ZA ŽIVOT! Pored njega se udavilo troje!

Foto: Photo by Jenn Evelyn-Ann on Unsplash

- Kod spasilačke osmatračnice, postoji samo jedna i ne može doći do zabune, nekih dvadesetak metara od obale more je iskopalo pesak tako da potpuno neočekivano iz plićaka od jedan metar najedared upadate u veliku dubinu, a talas povlači svakog kupača u dubinu. Plaža je plitka na celoj svojoj dužini tako da je potpuno neočekivano da se tu, na tom kobnom mestu, širine ne veće od 30 metara nalazi ambis... 

 

 

 

- Moju ćerku su povukli talasi. Skočio sam da je izvučem i nastala je prava borba sa strujom koja konstantno vuče kao vrtlog. Posle destak minuta borbe za život uz pomoć jednog dobrog i hrabrog momka moja ćerka je spasena. Ostao sam još ja... Zbog umora i agonije koju sam preživeo nisam uspeo u narednih 10 minuta da isplivam ka obali. Jedini spas sam našao plivajući u stranu ka plićaku.

Pored njega su se u opasnosti našli jedna devojka i dva momka.

- Svo četvoro smo bili na metar jedno od drugoga. Prilikom davljenja devojka me zgrabila i potopila dva puta, jer i sam više nisam imao snage da plivam. Udavilo se svo troje. Ja sam uz Bogorodičinu pomoć uspeo da se spasim.

 

Čuo je, piše, da su se posle na istom mestu udavila još tri deteta - devojčica od 7, dečak od 12 i dečak od 15 godina.

 

- Apelujem na sve koji ovo čitate da prenesete svojim prijateljima o ovim događajima da se njima ili njihovoj deci ne bi desilo isto što i nama. Inače iz razgovora sa meštanima Sartija saznao sam da se svake godine u tim talasim utopi mnogo dece i odraslih, ali je to tabu tema na Sartiju. Oprez ljudi, nije šala kog dohvate talasi na delu plaže kod spasilačke osmatračnice. Najverovatnije će to biti poslednje kupanje, a talasi su tamo svakog dana.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading