IZDATO HITNO UPOZORENJE! OVA ZEMLJA NA UDARU DEVASTIRAJUĆEG TAJFUNA! Vlasti u panici mole građane da ostanu PRIBRANI - preuzete sve potrebne mere!

Autor:

Svet

31.08.2023

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako bi se pripremili za dolazak tajfuna, kineske vlasti su preduzele određene mere.

IZDATO HITNO UPOZORENJE! OVA ZEMLJA NA UDARU DEVASTIRAJUĆEG TAJFUNA! Vlasti u panici mole građane da ostanu PRIBRANI - preuzete sve potrebne mere!

Foto: Tanjug/AP

Kina je izdala najviše upozorenje u vezi sa tajfunom "Saola" koji se približava jugoistočnoj obali zemlje, ugrožavajući područje Hongkonga i provinciju Guangdžong. Tajfun je trenutno udaljen oko 295 kilometara jugoistočno od provincije Guangdžong i kreće se brzinom od 209 kilometara na sat.

Očekuje se da će tajfun stići do Hongkonga danas popodne ili tokom noći. Kako bi se pripremili za dolazak tajfuna, kineske vlasti su preduzele određene mere. Na primer, kineska železnica je obustavila nekoliko velikih železničkih linija, dok je Šangaj obustavio saobraćaj vozova koji idu za provinciju Guangdžong.

Meteorolozi su najavili obilne padavine do petka ujutro, posebno u delovima provincije Fudžijan i oblasti Guangdžong.

U nekim delovima se očekuje da padne od 100 do 220 milimetara kiše po metru kvadratnom. Ovo upozorenje je izazvalo pripreme i reakcije kako vlasti, tako i stanovništva na približavanje tajfuna "Saola" i potencijalne opasnosti koje on nosi.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading