DANAS STIŽE OSVEŽENJE: Posle paklenih vručina u Srbiji oluja i grad

Autor:

Vesti

29.08.2023

06:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas stiže osveženje sa kišom i pljuskovima u svim predelima.

DANAS STIŽE OSVEŽENJE: Posle paklenih vručina u Srbiji oluja i grad

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap/Rade Prelic

Osveženje sa kišom i pljuskovima u svim predelima. Već u toku ranog jutra će jedna oblačna zona sa jugozapada doneti prolaznu kišu i pljuskove. Zatim se očekuje jači dnevni razvoj oblaka i pojava lokalnih pljuskova, a moguće su i nepogode sa gradom i olujnim vetrom na kratko. Vetar ujutru na severu severozapadni, a zatim u toku dana južni i jugoistočni u većini predela. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C u Užicu do 25°C u Vršcu, maksimalna od 28°C na severozapadu Srbije do 34°C na jugu, ali i tamo u padu popodne. Uveče su mogući kiša i lokalni pljuskovi. Temperatura u 22h od 18°C do 24°C

Beograd: Osveženje sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima. Vetar slab do umeren južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 23°C, a maksimalna 29°C, popodne u padu. Uveče je moguća kiša. Temperatura u 22h 23°C.

Niš: Vrlo toplo, ali popodne uz osveženje sa lokalnim pljuskovima. Vetar slab do umeren južni i istočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna do 33°C, popodne u padu. Uveče su mogući pljuskovi.

Užički region: Osveženje sa kišom i pljuskovima, a moguće su i nepogode sa gradom i olujnim vetrom na kratko. Biće i sunčanih intervala uz promenljivu oblačnost. Vetar slab zapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 16°C do 20°C, maksimalna od 28°C do 30°C. Uveče lokalni pljuskovi. Na Zlatiboru i Tari povremena kiša i pljuskovi i najviše 24°C na 1000 mnv.

Vojvodina: Osveženje sa kišom i lokalnim pljuskovima. Već u toku ranog jutra će jedna oblačna zona sa zapada doneti prolaznu kišu i pljuskove. Zatim se tokom dana očekuje promenljivo vreme i pojava kratkotrajne kiše, a moguće su i nepogode sa gradom i olujnim vetrom na kratko. Vetar ujutru na severu severozapadni, a zatim u toku dana južni i jugoistočni u većini predela. Pritisak ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura od 20°C do 25°C, maksimalna od 28°C na severozapadu Vojvodine do 31°C na jugu Banata.

Novi Sad: Osveženje sa povremenom kišom i pljuskovima. Vetar ujutru severozapadni, a tokom dana slab do umeren jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna 28°C. Uveče je moguća kiša. Temperatura u 22h 22°C.

Subotica: Osveženje sa povremenom kišom i pljuskovima. Vetar ujutru severozapadni, a tokom dana slab do umeren jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 20°C, a maksimalna 28°C. Uveče je moguća kiša. Temperatura u 22h 21°C

Vreme narednih dana: U sredu svežije uz promenljivu oblačnost sa povremenom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Biće i sunčanih intervala. Vetar na severu slab severozapadni, a na jugu Srbije južni i jugozapadni, u zoni pljuskova na kratko olujni. Pritisak ispod normale i u porastu. Minimalna jutarnja temperatura od 15°C do 19°C, maksimalna od 25°C na severozapadu do 29°C na jugu. Uveče su mogući kiša i lokalni pljuskovi. Temperatura u 22h od 16°C do 20°C.

U četvrtak još svežije i promenljivo vreme sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima. U petak i za vikend duži sunčani periodi i postepeno toplije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading