U TRKU SPASAVAO ŽIVOTINJE IZ VATRENE STIHIJE! Iz Grčke stižu dirljivi prizori - oglasila se i žena HEROJA, pa nastao MUK (FOTO)

Autor:

Svet

24.08.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo je primer kako pojedinci mogu imati veliki uticaj u kriznim situacijama, te su internet preplavile slike hrabrih vatrogasaca i dobrovoljaca koji se bore sa šumskim požarima širom Grčke.

U TRKU SPASAVAO ŽIVOTINJE IZ VATRENE STIHIJE! Iz Grčke stižu dirljivi prizori - oglasila se i žena HEROJA, pa nastao MUK (FOTO)

Foto: LEONIDAS RODIS/FACEBOOK

Mladić, Leonaida Rodis, rizikovao je sopstveni život kako bi spasao životinje tokom šumskog požara u Grčkoj.

Njegova hrabrost i saosećanje prema životinjama privukli su pažnju javnosti i postali simbol otpora protiv požara.

Ovo je primer kako pojedinci mogu imati veliki uticaj u kriznim situacijama i kako se zajedničkim naporima može pomoći u suočavanju sa prirodnim katastrofama.

Mladić je na društvenim mrežama zadobio veliki broj pohvala, a bilo je i onih koji su komentarisali kako je novi Noje. 

Republika

Foto: LEONIDAS RODIS/FACEBOOK

Leonida Rodis

Inače, Rodis vuče poreklo od čuvenog kralja Sparte, koji je zajedno sa 300 Spartanaca stradao u bici kod Termopila. Ta bitka vođena je avgusta 480. p. n. e između saveza grčkih gradova-država i Persijskog carstva.

Brojčano mnogo slabiji Grci su zadržali Persijance tri dana, čime su dobili dovoljno vremena za evakuaciju Atine i pripremu jače armije. 

- Za mene je on heroj svakog dana! Moj heroj! - napisala je njegova supruga na svom Fejsbuk nalogu.

 

 

Ona je u emotivnom postu poručila da ne želi heroje.

- Želim svog čoveka zdravog i zdravog u našem domu! Šta da radim sa herojem ako izgubim svog čoveka, a moje dete ne upozna svog oca? - kaže Elina Tifon.

Podsetimo, Grčka se bori sa još jednim talasom smrtonosnih požara, drugim za mesec dana, koji su već odneli dva života i primorali mnoge stanovnike da se evakuišu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading