PUTINOV GENERAL UMRO U MOSKVI! Žitko je prošle godine komandovao INVAZIJOM na Ukrajinu

Autor:

Svet

16.08.2023

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komandovao svim snagama ruske vojske u Ukrajini

PUTINOV GENERAL UMRO U MOSKVI! Žitko je prošle godine komandovao INVAZIJOM na Ukrajinu

Foto: Profimedia

Ruski mediji preneli su vest o smrti bivšeg general Istočne vojne oblasti i bivšeg zamenika ministra obrane Ruske Federacije, general-pukovnika Genadija Žitka. Žitko je od maja do jula 2022. godine zapovedao oružanim snagama Ruske Federacije u Ukrajini. Ruski mediji navode kako je informaciju o smrti Žitka objavio guverner Kabarovska Mihail Degtjarev, objavljenu na Telegramu.

Žitko je navodno preminuo u Moskvi nakon duge bolesti.

 

 

Komandovao svim snagama ruske vojske u Ukrajini

Godine 2016. Žitko je komandovao snagama ruske vojske u Siriji. Dve godine nakon toga postao je zapovednik Istočne vojne oblasti Oružanih snaga Ruske Federacije. Od novembra 2021. do jula 2022. Žitko je bio zamenik ministra odbrane - šef Glavnog vojno-političkog odeljena ruske vojske.

Početkom juna 2023. objavljeno je da je Žitko imenovan za komandanta svih snaga ruske vojske u Ukrajini, pri čemu je zamenio generala Dvornikova na toj poziciji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading