MAGIČNE GLJIVE NISU IMALE NIKAKVOG UTICAJA NA MENE! Ministarka finansija SAD priznala da je jela psihodelične pečurke (VIDEO)

Autor:

Svet

16.08.2023

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ove psihodelične pečurke se smatraju otrovnim upravo zbog toga što izazivaju halucinacije

MAGIČNE GLJIVE NISU IMALE NIKAKVOG UTICAJA NA MENE! Ministarka finansija SAD priznala da je jela psihodelične pečurke (VIDEO)

Foto: Profimedia, Pixabay.com

Dženet Jelen (77), američka ministarka finansija, izjavila je da halucinogene gljive nisu imale nikakvog uticaja na nju kada ih je probala tokom posete Kini, a iz te zemlje su navelu da je gošća uživala u jelu.

Ona je mesec dana po povratku iz Kine razrešila dilemu i priznala je da je tokom boravka u toj zemlji konzumirala takozvane magične pečurke, koje mogu da izazovu halucinacije.

Jelenova je u razgovoru sa Erin Bernet, voditeljkom CNN, naglasila da halucinogene pečurke nisu imale nikakav uticaj na nju.

- Bili smo u restoranu koji ima izvanredno jelo od pečuraka. Tada nisam bila svesna toga da te pečurke mogu da izazovu halucinacije. To sam saznala kasnije - rekla je Jelenova.

Ona je dodala da nije organizovala tu večeru niti je poručila sebi baš taj obrok u restoranu.

- Kasnije su mi rekli da su te pečurke bezopasne ako se pravilno skuvaju, to je očigledno bio slučaj. One nisu imale nikakav uticaj na mene. Svi smo uživali u obroku u restoranu i niko nije imao nikakvih problema - istakla je Jelenova.

Podsećamo, nakon što je američka ministarka finansija posetila Peking polovinom jula, pojedini kineski mediji su preneli da je ona u jednom restoranu uživala u specijalitetu đijan šou ćing, koji se pravi od divljih psihodeličnih pečuraka:

- Naše osoblje se uverilo da je gošća iz SAD uživala u svom obroku i da je imala ekstremno magičan dan - naveli su tada iz restorana, kojem je posle posete američke ministarke porasla poseta.

Specijalitet đijan šou ćing, što u doslovnom prevodu znači "vidi plavu ruku", dobio je ime po jednoj od karakteristika ovih pečuraka.

Naime, pečurke naglo postaju tamnoplave nakon što se iseku.

Ove psihodelične pečurke se smatraju otrovnim upravo zbog toga što izazivaju halucinacije.

- Imam prijatelja koji ih je greškom pojeo i halucinirao je tri dana - rekao je ranije doktor Piter Mortimer, profesor na Institutu za botaniku Kuenming.

 

 

Kineski blogeri su preneli da su se na meniju delegacije u kojoj je bila Dženet Jelen nalazila i druga tradicionalna lokalna jela poput ribe na žaru sa začinskim boljem, prženo divlje zelje s kriškama krompira i hladni pirinčani rezanci.

Na društvenim mrežama je haštag "Prvi obrok američke ministarke finansija Jelen u Pekingu" postao viralan i pregledan je više od šest miliona puta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading