AMERIKANCI VRŠE PRITISAK NA VELIKU SILU: Prestanite da isporučujete oružje Rusiji

Autor:

Svet

16.08.2023

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iran mogao da oslobodi pet pritvorenih američkih građana kao deo dogovora o odmrzavanju šest milijardi dolara iranskih sredstava u Južnoj Koreji.

AMERIKANCI VRŠE PRITISAK NA VELIKU SILU: Prestanite da isporučujete oružje Rusiji

Foto: Tanjug/AP, shutterstock

SAD vrše pritisak na Iran da prestane da prodaje dronove Rusiji u okviru šireg razgovora između Vašingtona i Teherana radi deeskalacije tenzija između dve zemlje, objavio je danas "Fajnenšel tajms" pozivajući se na dobro obaveštene izvore.

SAD vrše pritisak na Iran da prestane da prodaje vojne dronove Rusiji za napade na Ukrajinu, kao i rezervne delove za bespilotne letelice, rekli su iranski zvaničnik i još jedna osoba upoznata sa razgovorima, prenosi Rojters. 

Bela kuća i iransko ministarstvo spoljnih poslova nisu odmah odgovorili na Rojtersov zahtev za komentar. 

SAD i Iran pokušavaju da poboljšaju odnose dve zemlje i da obnove šire razgovore o iranskom nuklearnom programu, a te diskusije odvijale su se uporedo sa pregovorima o razmeni zatvorenika prošle sedmice, navodi britanski list.

Izvori su rekli za Rojters prošle sedmice da bi Iran mogao da oslobodi pet pritvorenih američkih građana kao deo dogovora o odmrzavanju šest milijardi dolara iranskih sredstava u Južnoj Koreji. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading